04.04.2022

Kärpät pelaa tänään kotikaukalossaan selkä seinää vasten, kun Tampereen Ilves metsästää Raksilasta viimeistä kiinnitystä semifinaalipaikkaan. Voitolla Kärpät pakottaisi ottelusarjan ratkaisevaan seitsemänteen otteluun. Kiekko putoaa Oulun Energia Areenalla jäähän kello 18:30.

Neljännesfinaalien ottelutahti on armoton. Kärpät ja Ilves ovat tahkonneet läpi jo kaksi back-to-backia, ja mikäli Kärpät pystyy tänään voiton kotikaukalostaan nappaamaan, jatkuu sarja jo huomenna Tampereella. Kärppien puolustaja Axel Rindellin mukaan kova pelitahti näkyy kaukalossa tarkkuutena. Miehen itsensä mukaan pelit eivät paina omissa jaloissa.

“Kukaan ei viitsi ottaa riskejä, sillä maalinteko on ollut niin vaikeaa. Oma kroppa tuntuu hyvältä, tätä varten tässä on treenattu koko kausi.”

Menneen viikonlopun ottelut olivat herkkua sekä pelaajille että kiekkoyleisöille molemmissa kaupungeissa. Oulussa perjantain ottelua seurasi yli 6000-päinen kauden ennätysyleisö, eikä vastaavanlaista tunnelmaa oltu koettu Raksilassa hetkeen. Lauantaina Nokia Arenan lehtereille pakkautui yli 11 000 ihmistä, ja upouuden areenan rakenteet joutuivat koetukselle, kun tamperelaisyleisö mylvi kotijoukkueen 1-0 voittomaalia.

“Onhan se aivan erilaista. Se tuo hirveän ison latauksen pelaajille ja paljon energiaa. Vaikka väsyttäisi jaloissa, niin se meteli hallissa tuo virtaa. Sitä kautta kaukalossa nousevat myös tunne, fyysisyys ja kamppailu.”

Ilves johtaa ottelusarjaa luvuin 3-2 ja sillä on mahdollisuus napata semifinaalipaikka tänään voitolla Raksilassa. Rindellin mukaan joukkue on luottavainen pelin alla, vaikka se lähteekin iltaan selkä seinää vasten.

“Viimeksi lopetettiin peli täällä hienolla tavalla jatkoaikamaaliin. Toivotaan, että tänään ei tarvita jatkoaikaa. Pelataan kuitenkin niin pitkään kuin tarve vaatii, ja poistutaan kaukalosta voittajana.”

Tuoreita jalkoja hyökkäykseen

Kärpät saa tänään hyökkäykseensä nipun tuoreita jalkoja, kun viime pelistä sivussa olleet Ville Koivunen, Jesse Koskenkorva ja Tuukka Tieksola palaavat kokoonpanoon.

Kärpät tänään:

Junttila – Mäenalanen – Leskinen
Koivunen – Bourke – Aaltonen
Pyörälä – Koskenkorva – Tieksola
Emanuelsson – Hyry – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Rindell
Sklenicka – Musin
Niemelä M

Blomqvist
(Galimov)

Kärpät – Ilves, Game 6 tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin Ticketmasterista!