05.09.2019

Oulun Kärpät jatkaa CHL-lohkovaihetta tänään matkustamalla Ranskaan Grenoblen vieraaksi. E-lohkon tilanne on vielä täysin auki, joten tarjolla olevat pisteet maistuisivat varmasti molemmille.

Champions Hockey League jatkuu jälleen uusilla peleillä. Tällä viikolla Kärpät matkustaa vierasotteluihin, tänään joukkue pelaa Grenoblea vastaan ja lauantaina sveitsiläistä Berniä.

Grenoble saattoi olla monelle tuntematon porukka ennen viime perjantaita, mutta Raksilassa vierailleet ranskalaiset osoittivat, ettei heidän yli kävellä. Kärpät selvisi niukalla erolla voittajaksi, kun isännät veivät pelin 3-1. Grenoble pääsi vain tolppalaukauksen päähän 2-2-tasoituksesta ja pelin kääntämisestä. Tänään odotettavissa on vähintään yhtä tasaväkinen ottelu.

Ranskan hallitseva mestari oli Kärppien, Skellefteå AIK:n ja SC Bernin lohkon musta hevonen, mutta tuo ennakkoasetelma voidaan tässä vaiheessa pyyhkiä pois. Joukkue toipui perjantaisesta tappiosta erinomaisesti, sillä se kaatoi sunnuntain vierasottelussa ruotsalaisen AIK:n osumin 2-1. Ennen tämäniltaisia otteluita lohkon tilanne onkin jännittävän tasainen: Kärpät on neljässä pisteessä, Bern sekä Grenoble kolmessa ja AIK kahdessa. Jokainen joukkue on siis avannut voittotilinsä.

Joukkueen kapteenistoon kuuluva Shaun Heshka alleviivaa lohkon kovan tason. Puolustaja kertoo, että jokaisen pisteen eteen täytyy tehdä valtavasti töitä.

“Meidän lohkomme on täynnä lahjakkuutta. Aiemmat pelit eivät ole olleet helppoja. Meillä on kaksi vieraspeliä tällä viikolla, jotka molemmat ovat hankalia vastustajia vastaan. Meidän täytyy olla valmiina tähän testiin”, Heshka kertoi eilisten viimeistelyharjoitusten jälkeen.

Varakapteeni kuvailee Grenoblea energiseksi ja nopeaksi joukkueeksi. Kärpät saa maistaa ranskalaista vieraanvaraisuutta Grenoblen kotihallissa Patinoire Pole Sudissa, missä kotijoukkue saa valtavasti lisäenergiaa katsomon puolelta.

“Grenoblella on hyviä pelaajia kokoonpanossa, joita ei voi aliarvioida. Heillä on enemmän tunnetta pelissä, kun he pääsevät pelaamaan kotiyleisön edessä. Meidän on kestettävä se ottelun alussa tuleva myrsky, ja toivottavasti onnistumme voittamaan.

Ranskalaisten kokoonpanosta nostettakoon Damien Fleury, joka onnistui maalinteossa Oulussa sekä Skellefteåssa. Nähtäväksi jää jatkaako maalivahti Lukas Horak yhtä hirmuisessa torjuntavireessä kuin perjantaina Raksilassa, kun mies pysäytti mukavat 40 laukausta.

Kokoonpanoon on tehty muutamia viilauksia viime sunnuntaisesta pelistä. Tuukka Tieksola avaa CHL-pelinsä tänään ja operoi kolmoskentän laidalla Jari Sailion ja Juho Lammikon kaverina. Joona Huttula on toinen ensikertalaisista ja on merkitty kokoonpanoon 7. puolustajaksi. Maalissa pelaa Justus Annunen, joka torjui myös perjantaina Grenoblea vastaan.

Ottelu alkaa kello 20:30. Peli näkyy suorana C morella.