13.12.2021

Kärpät kärsi Nokia Arenalla tappion Ilvekselle maalein 3-1. Arttu Hyry iski vieraiden illan ainoan osuman, ja Ville Heikkala kirjautti uransa ensimmäisen tehopisteen Liigassa.

Kärpät sai otteluun erinomaisen alun, kun Nokia Arenan pelikello ei ehtinyt ylittää vielä edes kolmea minuuttia ennen Arttu Hyryn 0-1 osumaa. Maalin alustivat ketjukaverit Ville Koivunen ja ensimmäisen Liiga-pisteensä kirjauttanut Ville Heikkala. Täysin suunnitelmien mukaan ensimmäinen kaksikymppinen ei mennyt, sillä Ilves punnersi itsensä tasoihin vielä ennen erän puoltaväliä. Ylivoiman jälkitilanteessa Simon Johanssonin laukaus päätyi ohi Joel Blomqvistin ajassa 06:01. Kärpät otti erän aikana vielä kaksi pikkukakkosta, mitkä omalta osaltaan käänsivät peliä kotijoukkueen laariin. Ensimmäiselle erätauolle lähdettiin 1-1 tasalukemista.

Toisessa erässä Ilves jatkoi avauserän vahvaa momentumiaan, ja palkinto oli luvassa ajassa 27:30. Nicholas Babtiste löysi itsensä nokikkain Joel Blomqvistin kanssa ja viimeisteli terävästi yläkulmaan. Nelisen minuuttia ennen erän loppua syntynyt 3-1 maali oli puolestaan Eemeli Suomen käsialaa. Päätöserään lähdettäessä Kärpät oli kahden maalin takamatkalla.

Kärpät ei löytänyt peliinsä punaista lankaa päätöserässä, ja loppukirin rakentaminen oli sen myötä haastavaa. Kärpät onnistui kolmannessa erässä takaa-ajajana luomaan neljä laukausta kohti Roope Taposen vartioimaa Ilves-maalia. Toisessa päässä Joel Blomqvist sai torjua kahdeksan laukausta.

Kärpät haki kavennusta ilman maalivahtia, mutta ei päässyt maaliviivaa lähemmäs. Matias Mäntykivi siivosi kiekon viime hetkillä, ennen kuin kiekko olisi viivan ylittänyt. Päätössummerin soitua loppulukemat kirjattiin Ilvekselle 3-1.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina viimeisellä ottelulla ennen joulutaukoa. Kärpät saa kello 18:30 alkavaan otteluun vieraakseen Porin Ässät.