14.08.2021

Artikkelikuva: Darren Rose

KalPa – Kärpät 2-1 (1-0, 1-0, 0-1)

Kärpät starttasi  harjoitusottelunsa perjantai-iltana Iisalmessa KalPaa vastaan. Joukkueet pääsivät pitkästä aikaa pelaamaan liveyleisön edessä, ja Iisalmen jäähalli täyttyikin raikuvista kannatushuudoista, kun joukko Kärppäkannattajia oli saapunut tukemaan joukkuettaan.

Oululaiset lähtivät iltaan nuorella rosterilla, kun pelaavasta kokoonpanosta puuttuivat muun muassa kokeneet Juhamatti Aaltonen, Mika Pyörälä sekä Atte Ohtamaa. Hyökkääjä Saku Mäenalanen toimi joukkueensa kapteenina Ohtamaan ollessa poissa.

Kärpät pääsi pelaamaan ottelun ensimmäistä ylivoimaa, kun kuopiolaisten Lasse Lappalainen otti jäähyn ajassa 5:55. Kotijoukkue KalPa oli kuitenkin joukkueista se, joka onnistui maalinteossa ensimmäisenä. Erän puolivälin jälkeen Kärppien puolustajat Mikko Niemelä ja Jaakko Niskala oli vihelletty jäähyaitioon, ja tässä kohtaa KalPa käytti kahden miehen ylivoiman hyväkseen. Kotijoukkue tarrasi kiinni johtoasemaan Kim Nousiaisen maalilla, joka oli lopulta erän ainokainen.

Toisen erän alkuun KalPa kasvatti johtoasemaansa kahteen maaliin. Ajassa 23:14 hyökkääjä Jaakko Rissanen iski 2-0 osuman, johon syöttäjiksi merkittiin Juuso Könönen ja Lasse Lappalainen. Aivan erän loppuun Mikko Niemelälle vihellettiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä, ja ottelun kolmanteen erään oululaiset lähtivät neljällä viittä vastaan.

KalPan maalit illan osalta oli kuitenkin jo nähty, ja seuraavaksi oli vierasjoukkueen vuoro iskeä kiekko verkkoon. Kärppien syksyn avausmaalin taituroi hyökkääjä Aku Räty ketjukaverinsa Aleksi Mustosen syötöstä. Tämä kyseinen kavennusosuma jäi ottelun viimeiseksi viimeistelyksi, ja näin ollen KalPa poistui kaukalosta voittajana.

Harjoituspelit jatkuvat ensi viikon tiistaina. Tuolloin oululaiset kohtaavat JYPin Raksilassa kello 17:00 alkavassa ottelussa!