06.02.2021

Kärpät kohtasi perjantai-iltana Sportin Vaasassa. Kärppäpuolustaja Joona Huttula vastasi illan avausmaalista, joka merkittiin 60 peliminuutin jälkeen lopulta myös ottelun voittomaaliksi.

Kärpät kohtasi viikon toisessa ottelussaan vieraissa Sportin. Kärppien näkövinkkelistä ottelun sankariksi nousi maalivahti Patrik Rybar, joka otti illan aikana merkittäviä koppeja ja pelasi tärkeän nollapelin.

Ottelun avausmaali syntyi ensimmäisessä erässä ajassa 08:16. Maalin viimeisteli Kärppien puolustaja Joona Huttula joukkueiden pelatessa tasaviisikoin. Syötön maaliin tarjoili kolmosketjussa pelannut Julius Hermonen.

Erikoistilanteita nähtiin ottelun aikana yhteensä kahdeksan kappaletta, mutta maaleja joukkueet eivät näistä tilanteista onnistuneet tehtailemaan. Illan aikana syntyi lopulta kaksi maalia, kun kolmannessa erässä kärppähyökkääjä Jari Sailio iski illan toisen osuman tyhjään maaliin Sportin maalia vartioineen Niko Hovisen saatua komennon vaihtoaitioon kolmannen erän lopussa. Syöttäjänä kyseisessä maalissa toimi kärppäpuolustaja Mikko Niemelä.

Täyden pistepotin turvin Kärpät nousee sarjataulukossa sijalta 11. sijalle 9.

“Meille tietysti tärkeä voitto, kun on ollut vähän vaikeampaa viime aikoina. Kova taistelupeli oli. Varsinkin toisessa erässä onnistuttiin tosi hyvin. Saatiin vietettyä paljon aikaa kotijoukkueen puolustusalueella ja saatiin pitkiä hyökkäyksiä. Kolmanteen erään kotijoukkue tuli sisuuntuneena ja meitä vähän kipsasi se tulostaulu. Mentiin vähän paniikkiin siinä, mutta tänään taistelu riitti. Patrik Rybar oli loistava maalissa. Uskomattoman hieno taisteluvoitto – Rybar tänään takuumiehenä: nolla maalia omiin, niin kyllä häntä saa kiittää”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Pelit jatkuvat heti huomenna Raksilassa, kun vieraaksi Ouluun saapuu SaiPa Lappeenrannasta. Kiekko tiputetaan jäähän kello 17:00.