16.04.2021

Kärpät – Sport 3-1
Yhteismaalit ottelusarjassa Kärpille 7-3

Taistelu paikasta neljännesfinaaleissa jatkui kiivaana Kärppien ja Sportin välillä Raksilan perjantai-illassa. Jatkopaikka ratkottiin kahden ottelun maalierolla, ja lopulta Kärpät vei tämän kamppailun 120 peliminuutin jälkeen yhteismaalein 7-3. Neljännesfinaaleissa oululaisjoukkue saa vastaansa Helsingin IFK:n.

Kärpät lähti iltaan kahden maalin johtoasemassa, kun se voitti pudotuspelien ensimmäisen ottelunsa torstaina Vaasassa lukemin 4-2. Kotijoukkue aloitti ottelusarjan toisen kohtaamisen väkevästi iskemällä avauserään kaksi osumaa. Ensimmäinen näistä oli kultakypärä Cody Kunykin käsialaa. Hyökkääjät Mika Pyörälä ja Radek Koblizek loivat vaarallisen maalipaikan, jonka Sport-maalivahti Niko Hovinen onnistui vesittämään. Kanadalaishyökkääjä kiiruhti kuitenkin taustalta apuihin, ja iski kiekon määrätietoisesti häkkiin. Erän jälkimmäisellä puoliskolla Sport sai kaksi jäähyä, joista jälkimmäinen tuotti Kärpille tulosta. Ajassa 17:26 hyökkääjä Jussi Jokinen vei Kärpät jo neljän maalin karkumatkalle. Syöttöpisteille ylivoimaosumaan ylsivät vahvoja otteita läpi illan esittäneet Kunyk ja Pyörälä.

Toisen erän alussa Kärppiä koeteltiin kahden miehen alivoimalla, kun joukkueelle vihellettiin kaksi jäähyä kampituksista. Ensin istumaan lähti hyökkääjä Otto Karvinen, ja hetkeä myöhemmin puolustaja Libor Sulak passitettiin boksiin Karvisen seuraksi. Oululaiset kestivät paineen, eikä Sport saanut aikaan kavennusosumaa. Erän puolivälin tienoilla Kärpät puolestaan onnistui kolmannen kerran maalinteossa illan aikana. Tällä kertaa viimeistelijän viitan puki ylleen Radek Koblizek, joka Taneli Ronkaisen ja Mika Pyörälän alustuksesta löi lukemiksi taululle 3-0.

Sportin loppukiri viimeisessä erässä toi vierasjoukkueelle kavennusmaalin ajassa 51:34. Osuma oli kuitenkin laiha lohtu vaasalaisille, sillä kirittävää oli tämän jälkeenkin vielä neljän maalin verran. Summerin soitua Kärpät luisteli jäältä voittajana yhteismaalimäärän jakautuessa oululaisten hyväksi 7-3.

“Molemmissa peleissä oltiin tehokkaita ja kokeneet pelaajat Kunyk, Pyörälä, Jokinen ja siihen vähän nuorempana Koblizek sekä maalivahti Rybar olivat kyllä erinomaisia. Ja sen tehokkuuden ansiosta päästiin karkumatkalle aika helposti. Mutta sitten molemmissa peleissä kahden erän jälkeen ei pystytty ylläpitämään ihan samanlaista tasoa. Mikä on ymmärrettävää, kun on ollut vaikea kausi ja sellainen menettämisen pelko hiipi ehkä vähän puseroon. Sport löi viimeisen draivin päälle ja sai tosi pitkiä ja vahvoja mylläköitä maalin edustalla. Molemmat pelit olivat loppuun asti haastavia johtoasemassa pelaamisen kannalta”,

summasi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelusarjaa pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien playoff-taival jatkuu maanantaina Helsingissä. Neljännesfinaalien vastustajaksi asettuu runkosarjassa toiseksi sijoittunut HIFK.