11.03.2021

Kärpät – HPK 4-3 (VL)

Kärpät kohtasi viikon toisessa ottelussaan HPK:n Raksilassa. Varsinaisen peliajan päätyttyä tilanne oli 3-3, ja ratkaisua lähdettiin metsästämään jatkoajalta. Lisäpiste irtosi lopulta voittomaalikilpailun jälkeen, kun hyökkääjät Radek Koblizek ja Aku Räty onnistuivat maalinteossa Justus Annusen torjuessa HPK:n rankkariyritykset. Illan kovin pistemies oli Kärppien Tuukka Tieksola tehoin 1+2.

Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi osumaa. Vaikka vierasjoukkue aloitti pelin vahvasti, syntyivät maalit kotijoukkueen toimesta. Ensin erän puolivälissä puolustaja Mikko Niemelä pääsi ujuttamaan pienestä raosta kiekon ohi HPK-vahti Eetu Laurikaisen.

“Perus puolustajan maali; sinne päin ja ehkä yritin syöttää tai ampua vai mitä yritinkään. Mutta maaliin meni”,

kuvaili Niemelä pilke silmäkulmassa osumaansa.

Toinen maali syntyi, kun Kärpät pääsi illan aikana ensimmäistä kertaa ylivoimalle. HPK:n Daniel Mäkiaho sai kaksiminuuttisen kiinnipitämisestä. Tässä kohtaa kotijoukkueen erikoistilannepelaaminen toimi tehokkaasti, sillä Mäkiaho ehti istua rangaistustaan ainoastaan 13 sekuntia, kun Aku Räty iski Michal Kristofin ja Tuukka Tieksolan alustuksesta kiekon verkkoon.

Kakkoserään lähdettiin kotijoukkueen 2-0 johdossa. HPK oli avauserän tapaan silminnähden hyvässä vireessä ja onnistuikin ottelun toisella 20-minuuttisella maalinteossa peräti kolmesti. Vieraiden ensimmäinen osuma syntyi ajassa 24:43, kun videotarkistuksen jälkeen hyökkääjä Jere Innalan maali hyväksyttiin lopulta.

Kotijoukkue pysyi kuitenkin tehokkaana maalipaikoissaan. Vastahyökkäyksen päätteeksi Tuukka Tieksola lähti haastamaan HPK:n puolustuksen, minkä seurauksena taululle vaihdettiin lukemiksi 3-1. Tämä oli Tieksolalle jo illan kolmas tehopiste.

Ennen toista erätaukoa HPK onnistui pistämään kotijoukkueen ahtaalle kaventamalla lukemia erän puolivälissä ja lopulta tasoittamalla tilanteen ajassa 36:47. Kavennusosuman kapellimestarina toimi hyökkääjä Kristjan Kombe, kun taas tasoituksesta vastasi hyökkääjä Harri Kainulainen.

Kolmanteen erään Kärpät tuli terävällä taisteluilmeellä. Varsinaisella peliajalla ei kuitenkaan nähty lisäosumia kummankaan joukkueen toimesta. Ottelun loppuratkaisua lähdettiinkin hakemaan jatkoajalta, jonka viimeinen puolitoistaminuuttinen kului Kärppien osalta alivoimalla. Kotijoukkue kesti paineen, ja ansaitsi lopulta lisäpisteen voittomaalikilpailun päätteeksi, kun hyökkääjät Radek Koblizek sekä Aku Räty onnistuivat molemmat maalinteossa ja maalia vartioinut Justus Annunen puolestaan pysäytti HPK:n molemmat rankkariyritykset. Voiton myötä Kärpät löytyy tällä hetkellä sarjataulukon neljänneltä sijalta.

“HPK oli kaksi ensimmäistä erää parempi – varsinkin toisessa erässä. Tulostaulu mairitteli meitä siinä vaiheessa ja näytti, että he kyllä luistelee tänään voittoon. He liikkuivat niin terävästi ja syöttivät nopeasti. Mutta kolmanteen me onnistuttiin lataamaan paras erä , ja siitä tulikin tasainen. Sitten yleensä käy noin, että kun löydät sen viimeisen keinon parantaa pelin aikana – rupeat taisteleen, blokkaan laukauksia ja syöksymään. Siitä tulee aidosti sellainen kamppailufiilis, että ollaan kaikki mukana”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärpät ja HPK kohtaavat toisensa seuraavan kerran jo lauantaina – tällä kertaa Hämeenlinnassa. Kyseessä on joukkueiden kauden viides keskinäinen taistelu, joka starttaa viikonloppuottelulle tuttuun tapaan kello 17:00. Peli on katsottavissa suorana C Moren suoratoistopalvelusta!