01.04.2022

Kärpät isännöi tänään Ilvestä neljännesfinaalisarjan neljännessä kohtaamisessa. Hyökkääjä Aku Räty odottaa innolla perjantai-iltaa kotikaukalossa.

Game 4. Kärpät lähtee tänään tasoittamaan neljännesfinaalisarjaa Ilvestä vastaan. Kärppien kannalta nousujohteisesti sujunut sarja on kriittisessä pisteessä, sillä voitolla Ilves on enää yhden voiton päässä semifinaaleista. Kärppien voittaessa ensimmäisen ottelupallon kohtaloa ratkotaan lauantaina Tampereella.

Ottelu käynnistyy tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30.

Henkisesti iso voitto taskussa kotikaukaloon

Kärpät onnistui nappaamaan keskiviikkona ottelusarjan ensimmäisen voittonsa Tampereella. Kärppien hyökkääjä Aku Räty kuvaili ottelua lähes pakkovoitoksi. 1-2 on huomattavasti suotuisampi tilanne ottelusarjassa, kuin 0-3.

“Se oli tosi iso voitto. 0-2 tappiolla ja vastustajan kotipeli, niin se on melkein pakkovoiton paikka. Onneksi pelattiin sarjan paras peli siihen ja saatiin kairattua voitto. Pitää olla kyllä tyytyväinen.”

Räty on esiintynyt pudotuspeleissä pirteästi. Jalka liikkuu, ja keskiviikkona nuori mies iski kevään ja uransa ensimmäisen playoff-maalin.

“Koen, että olen pelannut ihan hyvin. Sain maalinkin tehtyä, niin se toi vähän itseluottamusta. Maaleja ei ollut tullut pitkään aikaan. Kokonaisuutena on kulkenut ihan hyvin.”

Tämän illan kohtaamista Räty odottaa innolla.

“Tästä tulee sarjan kovin peli. Mikäs sen parempaa, kuin päästä kotiin pelaamaan.”

“Arttu on sellainen liharekka”

Räty on saanut pudotuspeleissä hyökätä yhdessä Arttu Hyryn kanssa. Härkämäisellä pelityylillä operoiva Hyry saa ketjukaveriltaan värikkään kuvauksen.

“Arttuhan on tuollainen liharekka. Siinä tulee välillä itselläkin kiire, kun se painaa keskikaistaa.”

Räty hyökkää tänään yhdessä Hyryn ja Ville Koivusen kanssa. Kolmikosta jokainen on onnistunut iskemään tämän kevään pudotuspeleissä ensimmäisen playoff-maalinsa. Rädylle peli kyseisten herrojen kanssa on maistunut hyvältä.

“Pelataan ennakkoluulottomasti. Nuoria kavereita, niin kaikki nähdään mahdollisuutena. Aina yritetään vetää täysiä, siitä ei ainakaan jää kiinni.”

Galimov tolppien väliin – Kokoonpano muilta osin koskematon

Ainoa muutos Kärppien keskiviikkoiseen kokoonpanoon nähden löytyy maalin suulta. Torjuntavastuun tänään kantaa Stanislav Galimov. Kakkosvahtina toimii Joel Blomqvist. Kärpät tänään:

Junttila – Mäenalanen – Leskinen
Aaltonen – Bourke – Emanuelsson
Pyörälä – Koskenkorva – Tieksola
Koivunen – Hyry – Räty

Byström – Niemelä T
Ohtamaa – Rindell
Sklenicka – Niemelä M
Musin

Galimov
(Blomqvist)

Game 4, Kärpät – Ilves tänään Oulun Energia Areenalla kello 18:30 alkaen. Liput perjantai-illan näytökseen Ticketmasterista!