21.09.2019

Oulun Kärpät paahtaa Tampereelta täyttä vauhtia kohti Jyväskylää, ja tänään lauantaina neljällä voitolla kauden aloittanut joukkue saa kokea JYPin kotihallin vieraanvaraisuuden. Tino Metsävainio ja Aleksi Mäkelä palaavat kokoonpanoon.

Kärpät ei juhlinut eilistä Ilves-voittoaan kauaa, kun bussin renkaat suuntasivat jo samana iltana kohti Jyväskylää. Tänään edessä on uudenlainen haaste. Kotijoukkue JYP päätti eilen kolmen ottelun vieraskiertueensa, mistä saaliiksi jäi yksi sarjapiste. Voittosaldo avautui kaudenavauksessa HPK:ta vastaan. Kotonaan jyväskyläläiset ovat aina vahvoja, ja mitä luultavammin myös tänään joukkueiden välinen ero on erittäin pieni. Yksikin tilanne voi ratkaista pelin.

JYPin miehistö ei kokenut järkyttävän suuria muutoksia kesän aikana. Seuran rosteri on hyvä sekoitus nuoruuden intoa ja kokemuksen tasaisuutta. Jarkko Immonen johdattaa ykkössentterinä, Anttoni Honka on ottamassa seuraavaa askelta kohti Pohjois-Amerikkaa ja Pelicansista saapunut Miska Siikonen varmistaa, että tulitukea löytyy myös ykkösketjun takaa. Maalilla torjuu Eetu Laurikainen, joka nosti itsensä viime kaudella Liigan kärkitorjujiin.

Eilisessä ottelussa Kärpät oli pinteessä jäähyoven auettua kuudesti. Oululaisten alivoimaprosentti näyttää edelleen sataa, mutta samanlaista ylivoimatarjoilua ei kannata antaa JYPille. Kärppien alakerta on toiminut upeasti, mutta tänään vahvuutta pitäisi löytyä myös hyökkäyspäädyssä. Eiliset ketjumuutokset toivat Kärppien peliin uusia ulottuvuuksia. Nuoret Julius Hermonen ja Jesse Koskenkorva onnistuivat todella hyvin Otto Karvisen kanssa, eikä tätä kolmikkoa olla haluttu erottaa JYPiä vastaan.

Illan kokoonpano on lähestulkoon samanlainen kuin eilen. Janne Pesonen on sivussa ja Tino Metsävainio ottaa paikan kolmoskentän keskellä. Michal Kristof saa vastuuta Jussi Jokisen ja Radek Koblizekin välissä. Aleksi Mäkelä palaa 7.pakiksi ja maalilla torjuu Justus Annunen.

Lauantain peli alkaa kello 17:00. Telia TV näyttää ottelun suorana ja Kärppien Twitter-tilillä päivitetään ottelun kohokohdat heti niiden tapahduttua. LähiTapiola Areenalle odotetaan saapuvan myös kiitettävä määrä Kärppien kannattajia, jotka antavat tärkeää tukea katsomon puolelta.