26.12.2022

JYP – Kärpät 3-5

Kärpät kohtasi joulutauon jälkeisessä ottelussaan tapaninpäivänä JYPin. Jyväskylän LähiTapiola Areenalla pelattu ottelu tarjosi jännitystä aina varsinaisen peliajan viimeisille minuuteille saakka.

Illan kahdeksan maalia nähtiin kahden erän aikana ensimmäisen 20-minuuttisen ollessa maaliton. Kärpät starttasi pisteiden nakuttelun ajassa 26:41 onnistuessaan hyödyntämään ottelun toisen ylivoimansa. Joonas Kemppaisen 1-0 maali oli alkusoittoa jännittävälle tapahtumasarjalle, jota myös kilpajuoksuksi voisi luonnehtia. Vajaan minuutin sisällä Kärppien onnistui kasvattamaan johtoasemaansa kahteen-nollaan David Rundbladin maalilla, mutta karkumatka lyheni vain 26 sekuntia myöhemmin JYPin kaventaessa lukemia tulostaululla.

Toisen erän jälkipuoliskolla kotijoukkue tuli vielä tasoihinkin, mutta kolmosketjun keskellä vahvasti esiintynyt Arttu Hyry sai kuitattua tämän uransa ensimmäisellä ylivoimamaalilla.

Kärppien johdossa aloitettu kolmas erä tarjosi kiekonnälkäiselle yleisölle vielä kolme osumaa: yhden kotijoukkueen ja kaksi vierasjoukkueen toimesta. Kärppien voittomaalin ajassa 55:53 taituroi kultakypärä Teemu Turunen, joka onnistui ottelun lopussa vielä toistamiseen lyödessään kiekon tyhjään maaliin.

Kärppämaalia vartioinut Leevi Meriläinen oli yksi ottelun näkyvimmistä hahmoista pysäyttäessään JYPin maalintekoyritykset peräti 36 kertaa!