21.02.2020

Oulun Kärpät ja Lappeenrannan SaiPa tarjosivat tasaväkisen ottelun perjantai-illan kunniaksi. Kotijoukkue SaiPa käväisi kahdesti johtoasemassa, mutta oululaiset nousivat tasoihin ja lopulta kolmannessa erässä ohi. Tästä jatketaan suorinta tietä kohti Kouvolaa.

Joukkueet tahkosivat kaksi ensimmäistä erää rinta rinnan, mutta Kärppien nousujohteinen ilta oli kolmannessa erässä liikaa lappeenrantalaisille. Kärpät onnistui kaatamaan SaiPan osumin 2–5 (1–1, 1–1, 0–3), mikä tarkoitti kauden neljättä voittoa keltamustista.

1.erä

Illan avausmaalin järjesteli SaiPa, kun Kärpät pelasi alivoimaisena. Hyökkääjä Justin Shugg löysi tarkalla syötöllään maalin kulmille jääneen Santeri Virtasen, joka sijoitti onnistuneesti kiekon ohi Patrik Rybarin. Oululaiset eivät säikähtäneet takaiskua, vaan löivät entistä enemmän pökköä pesään. Heti SaiPan maalin jälkeen Juhamatti Aaltonen ja Julius Junttila olivat tasoittaa, mutta maalivahti torjui nopean vastahyökkäyksen. Junttila pääsi kuitenkin erän aikana pisteille, kun mies syötti kiekon keskialueella Jesse Puljujärvelle, joka rynnisti kohti maalia ja laukoi tarkasti pelin tasoihin. Puljujärvelle osuma oli kauden 20.

2.erä

Maalit menivät myös toisessa erässä tasan, ja vieläpä samanlaisella kaavalla. SaiPa oli vahva ylivoimalla, sillä sputnikit onnistuivat myös toisella yrittämällään iskemään pelivälineen sisään. Väkevä syöttökuvio toi kiekon maalin eteen, mistä Joni Nikko sai viimeistellä isännät takaisin kuskin paikalle. Mutta Kärpät kapusi nopeasti rinnalle. Pelin 31. minuutilla Junttila katkaisi syötön SaiPan maalin takana, luisteli häkin eteen ja nosti rystyllä kiekon reppuun. Junttilalle osuma oli kauden 18. ja 34. tehopiste. Molemmilla joukkueilla oli vielä omat paikkansa lisäosumiin, mutta verkko heilui vasta päätöserässä.

3.erä

Oululaisten peli säilyi nousujohteisena, eikä SaiPa pysynyt loppuun asti mukana. Pelin rytmi vaihteli päästä päätyyn vielä puoliväliin saakka, kunnes maalivahti Rybar päätti lähettää pitkän syötön kohti Puljujärveä. Hyökkääjä otti kiekon haltuunsa ja laukoi taas kovaa, ja Mika Pyörälän ehtiessä ensimmäisenä irtokiekkoon, Kärpät pääsi ensimmäistä kertaa johtoasemaan. Kun peliä oli noin viisi minuuttia jäljellä, Junttila sekä Janne Pesonen loivat paikan Michal Kristofille, ja slovakialainen pääsi keskikaistalta sijoittamaan kiekon maaliin. Lisää herkkua saatiin vielä ennen päätösminuuttia, kun Juho Lammikko lähetti Puljujärven läpiajoon ja maalintekoon. Näin Kärpät otti pisteet Lappeenrannasta osumin 2–5.

Illan tehokkaimmat pelaajat olivat maalinteossa onnistuneet Puljujärvi, 2+1, ja Junttila, 1+2. Puolustaja Aleksi Mäkelä keräsi kaksi syöttöpistettä. Maalivahti Rybar torjui 16 vetoa ja saalisti samalla kauden neljännen syöttönsä. Niclas Westerholm torjui 30.

Mäkelä totesi pelin jälkeen, että joukkueen oli petrattava kolmanteen erään lähdettäessä. Maalisyöttöjään hän ei lähtenyt alleviivailemaan vaan käänsi huomion toisaalle.

Ensimmäinen erä oli ihan ok, ei mikään paras ja toinen oli aika vaikea. Puhuttiin sitten toisella tauolla kopissa, että pelattaisiin enemmän yhteen, ja saatiin sitten hyvin parannettua meidän peliämme ja puristettua voitto. Noissa maaleissa sain vain taisteltua kiekon jollekin hyökkääjälle, joka syötti sitten Puljujärvelle.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner oli samaa mieltä haastavasta alusta, mutta oli tyytyväinen, kun peli kehittyi illan vanhetessa.

Me saimme hyvän startin ja hyviä maalipaikkoja, mutta tehokkuus loisti poissaolollaan siinä alussa. Sitten vastustaja iski. Se vähän turhauti meitä, niin kuin kuuluukin. Vaikeuksien kautta noustiin voittoon. Päästiin ylittämään keskialuetta ja hyökkäysalueelle luomaan riittävästi maalipaikkoja, mutta maalien tekeminen oli hieman hankalaa.

Kärpät ei pääse huilaamaan pitkäksi aikaa, sillä runkosarja jatkuu jo huomenna. Kaakkois-Suomen kiertueen seuraava stoppi on Kouvolassa, missä vastassa odottaa kauden sensaatiojoukkue KooKoo. Myös kouvolalaiset pelasivat tänään. Helsingissä HIFK oli tyly isäntä ja voitti KooKoon 4–0.

Raksilassa pelataan jälleen ensi keskiviikkona. Tuolloin vieraaksi saapuu tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä oleva HPK.

Liput: Ticketmaster