18.11.2021

Avauserässä näytti siltä, että tänään ensimmäistä otteluaan maaottelutauon jälkeen pelannut JYP oli liikenteessä hienokseltaan kevyemmällä luistimella. Kärpät pystyi kuitenkin vastaamaan pelilliseen haasteeseen, ja illan avausmaali syntyikin valkopaitaisen joukkueen toimesta. Maalintekijänä toimi Topi Niemelä, joka siirtyi osumallaan tasapisteisiin (5+14=19) Liigan pistepörssiä johtavan Anton Levtchin (9+10=19) kanssa. Syöttöpisteen maaliin kirjautti Ville Koivunen. Kauaa JYP ei kuitenkaan takaa-ajajana viihtynyt, sillä Valtteri Kakkonen tasoitti pelin vain paria minuuttia myöhemmin. Stanislav Galimov esiintyi erässä edukseen torjumalla yhdeksän laukausta kymmenestä.

Kakkoserässä Kärpät lisäsi kierroksia koneeseensa. Ville Koivunen iski erän alussa kauden seitsemännellä maalillaan joukkueensa 1-2 johtoon, ja ennen erän puoltaväliä Casey Wellman tuplasi tuon johdon ohjaamalla Axel Rindellin syötön ohi JYP-vahti Markus Ruusun. Kakkossyöttö maaliin merkittiin Atte Ohtamaalle. Wellman onnistui maalinteossa toisessa perättäisessä ottelussa.

Markus Ruusun iltapuhde päättyi Wellmanin osumaan, ja JYP-maalille luisteli Topias Leinonen, jolle Liiga-minuutit olivat uran ensimmäiset.

Ruusuista starttia Leinonen ei Liiga-uralleen saanut, sillä Aleksi Mustonen ohitti miehen heti erän puolivälin jälkeen, ja ajassa 34:23 Petter Emanuelsson iski kauden viidennen osumansa. Mustosen maalin alustivat Jaakko Niskala ja Mika Pyörälä. Emanuelssonin maaliin illan toisen syöttöpisteensä kirjautti Axel Rindell. Erätaukolukemat 1-6 viimeisteli Juhamatti Aaltonen, joka löysi Mika Pyörälän laukausta seuranneen irtokiekon maalin edustalta.

Vaikka toinen erä oli Kärpiltä tuloksellisesti hurja, ei päätöserä paljoa kakkoseksi jäänyt. JYP jäähyili, ja Aleksi Mustonen, Casey Wellman, Atte Ohtamaa ja Troy Bourke täyttivät maaliverkkoa siihen malliin, että loppulukemat kirjattiin Kärpille 1-10. Ottelun päätösminuuteilla Stanislav Galimov luisteli vaihtopenkille, ja Niklas Kokko korvasi hänet maalilla. Ensimmäistä kertaa sarjaottelussa Liiga-joukkueen maalia vartioinut Kokko kirjautti päätöserässä yhden torjunnan.

Topi Niemelä pistepörssin kärkeen

Kärppien illan tehokkaimmat pelaajat olivat Ville Koivunen (1+2), Atte Ohtamaa (1+2) ja Axel Rindell (0+3). Aleksi Mustonen ja Casey Wellman iskivät kaksi maalia mieheen. Tehot 1+1 summannut Topi Niemelä siirtyi Liigan pistepörssin kärkeen. Niemelä on iskenyt 22 otteluun tehopisteet 5+15=20.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina kotiottelulla, kun Rauman Lukko vierailee Raksilassa. Oulun Energia Areenan ovet aukeavat poikkeuksellisesti jo puoltatoista tuntia ennen ottelun alkua, sillä bileyhtye Portion Boys esiintyy joukkueiden alkulämmittelyn aikana. Portion Boys aloittaa kello 16:10, ja Kärpät – Lukko käynnistyy 17:00.

Kärpät ottaa lauantain ottelusta lähtien Oulun Energia Areenan ravintolatiloissa käyttöön koronapassin. Lue lisätietoja passin käytöstä tästä.