17.03.2021

Kärpät palasi voittojen tielle komealla tavalla. Tuukka Tieksola ja Cody Kunyk tehoilivat molemmat kolmen pisteen verran Kärppien 2-7 voitossa TPS:stä.

Heti avauserästä lähtien oli selvää, että Kärpät oli kuin eri joukkue eiliseen Jukurit-otteluun verrattuna. Jalka liikkui ja peli virtasi raikkaasti molempiin suuntiin. Palkinto työnteosta saatiin ajassa 14:56, kun Jussi Jokinen korjasi irtokiekon maalin edustalta ja vei Kärpät 0-1 johtoon. Syöttöpisteet maaliin kirjautti tšekki-kaksikko Libor Sulak, Radek Koblizek. Muutamaa minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-2, kun Cody Kunyk pääsi nauttimaan Tuukka Tieksolan upeasta tarjoilusta. Toisen syöttöpisteen saalisti ketjun kolmas lenkki, Mika Pyörälä. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin Kärppien 0-2 johdossa.

TPS ilmoitti itsensä mukaan otteluun Mika Pyörälän istuessa kaksiminuuttista kampituksesta toisessa erässä. Lauri Pajuniemi toi kotijoukkueen maalin päähän, mutta Kärpät kuittasi kahden maalin johtonsa takaisin vain 15 sekuntia myöhemmin. Cody Kunyk karkasi laidasta läpiajoon ja viimeisteli varmasti illan toisen maalinsa. Johto venyi entisestään, kun Kärppien yskähdellyt ylivoima osoitti heräilyn merkkejä. Radek Koblizek ampui tulisella kudilla Kärpät jo 1-4 johtoon. Näistä lukemista lähdettiin kohti kolmatta erää.

Kolmas erä käynnistyi Kärppien ylivoimalla, mikä tuotti jälleen tulosta. Tällä kertaa Tuukka Tieksolan namutarjoilusta sai nauttia Michal Kristof, jolla oli helppo työ viimeistellä Kärppien illan viides osuma takatolpalta. Tieksola ja Aku Räty iskivät vielä Kärppien maalisaldon seitsemään kolmannen erän maaleillaan. Illan viimeiseksi osumaksi jäi Ville Lajusen 2-7 maali. Kärppien maalilla Patrik Rybar torjui voiton eteen 16 laukausta.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Kuopiossa, kun vastaan asettuu KalPa.