15.10.2019

Oulun Kärppien tie CHL:ssä päättyi tiistaina jännittävien vaiheiden jälkeen. Lohkon kärkikolmikko jäi tasapisteisiin, mutta keskinäiset tulokset vievät oululaiset kolmanneksi.

Kärpät voitti kotonaan ruotsalaisen Skellefteå AIK:n CHL:n lohkovaiheen päätöspelissä. Ottelu päätyi rankkareille asti, jonka Kärpät lopulta vei ja taululle jäivät lukemat 5-4 (2-1, 1-2, 1-1, 1-0). Tulos on silti pettymys, sillä joukkue tarvitsi kolmen pisteen potin.

1.erä

Avauserässä riitti säpinää ja vauhtia. Jo ensimmäisessä hyökkäyksessä Jesse Puljujärvi painoi väkisin maalille, mutta nostoyritys kilpistyi maalivahtiin. Sen jälkeen Skellefteån painostus alkoi. Vierasjoukkue sai melkein kaksiminuuttisen vyörytyksen oululaisten päätyyn, mutta vahva puolustus ei antanut tilaa laukauksille. Tilanteesta selvittyään kuivin jaloin Kärpät petrasi ja onnistui luomaan ehjiä hyökkäyksiä.

Skellefteå sai jäähyn erän puolivälissä ja se oli merkittävä. Kärppien paras pistemies CHL:ssä Michal Kristof sai tilaa vasemmalta laidalta ja sijoitti kiekon yläkulmaan. Eikä mennyt kauaa, kun taas helähti ylivoimalla. Jakub Krejcik hyödynsi AIK:n maalille syntyneen sekasorron ja laukoi pelivälineen sisään. Tilanne tarkistettiin videolta eikä tuomarit nähneet Kärppien pelaajien rikkoneen sääntöjä.

Vierasjoukkue ilmoittautui takaisin peliin ennen erätaukoa. Ajassa 17:58 ruotsalaisten tähtipelaaja Joakim Lindström ohjasi kiekon sisään eikä Justus Annunen ehtinyt reagoida tilanteessa.

2.erä

Uusi erä ja uudet kolme maalia. Tällä kertaa osat vaihtuivat ja AIK teki niistä kaksi. Vieraat nousivat tasoihin 37. peliminuutilla voitetun aloituksen ja Jonathan Pudasin tarkan laukauksen kautta. Kärpät oli saada homman takaisin haltuun, kun Juho Lammikko löysi maalin läheltä Puljujärven, jonka väkevä onetimer painui vastustamattomasti maaliin.

AIK jatkoi vahvasti ja sai siitä palkinnon. Kärppien pelatessa alivoimaa oli Pudas jälleen maalinteossa. AIK:n tehopuolustajan laukaus löysi tiensä pelaajamuurin läpi ja ohi Annusen. Tasatilanteessa siirryttiin kohtalokkaaseen päätöserään.

3.erä

Päätöserässä Kärpät koki onnistumisia ja pettymyksiä. Erän puolivälissä Raksilan jäähallissa soi kotijoukkueen maalilaulu, kun Topi Niemelän laukaus yllätti maalivahti Gustaf Lindvallin ja Kärpät siirtyi ottelussa johtoon. Kärpät piti kiinni johtoasemastaan kynsin ja hampain aina viimeiselle minuutille saakka. AIK otti riskin ja pelasi ilman maalivahtia ottelun viimeisillä hetkillä. Riski kannatti, sillä 27 sekuntia ennen summerin soimista Lindström teki illan toisensa ja nosti vieraat jälleen tasoihin. Edessä oli jatkoaika ja lopulta rankkarit.

Rankkarikisa päättyi isäntien voittoon, kun Annunen onnistui pysäyttämään Lindströmin yrityksen ja Kristof nosti omalla vuorollaan kiekon häkkiin. Kärpät sai ottelusta lisäpisteen, mutta se ei riitä viemään oululaisia jatkopeleihin. Bern hoiti oman ottelunsa Grenoblea vastaan ja jatkaa Skellefteån kanssa E-lohkosta pudotuspeleihin.

Maalivahdit olivat kovassa koetuksessa läpi illan. Annuselle merkittiin lopulta 23 torjuntaa ja virkaveli Lindvallille 39.

Vastuuvalmentaja Mikko Manner oli ottelun jälkeen pettynyt tulokseen, mutta kuitenkin hyvin ylpeä omista pelaajistaan.

Me pelasimme todella tasaisia otteluita Skellefteån kanssa. Olen todella ylpeä joukkueestani. Mielestäni pelasimme hyvän ottelun ja meillä oli mahdollisuudet voittaa, mutta emme onnistuneet tekemään viidettä maalia. Skellefteån maalivahti oli loistava molemmissa peleissä. Nyt CHL on historiaa meidän osaltamme tänä vuonna. Toivotan onnea Skellefteålle jatkopeleihin ja toivottavasti olemme mukana taas vuoden päästä.

Kärpät jää alkulohkoon 11 pisteellä. Syksyn aikana joukkue onnistui voittamaan kahdesti Grenoblen, Bernin Sveitsissä ja nyt Skellefteån kotonaan.

Katseet suuntaavat takaisin kotimaiseen Liigaan. Kärpät pelaa ylihuomenna Helsingin IFK:ta vastaan Nordiksella. Seuraava kotipeli on ensi viikon keskiviikkona, kun Lahden Pelicans saapuu Raksilaan.

Otteluraporttia muokattu: Kärppien lopullinen pistesaldo on 11, ei 10.