24.04.2020

Oulun Kärpät on vahvasti edustettuna Alliance Of European Hockey Clubsin järjestämissä European Hockey Awardseissa. Kärpillä on mahdollisuus napata palkinto kotiin kolmessa kategoriassa neljästä.

Kärppien menestys Liigan runkosarjassa sekä joukkueena että yksilötasolla kaudella 2019 – 20 ei ole jäänyt huomiotta. Vuosittain järjestettävissä European Hockey Awardseissa jaetaan jälleen kerran neljä palkintoa, joista kolmen ehdokaslistalla on mukana kärppäväriä. Kärpät on ehdolla vuoden seurajoukkueeksi, Lasse Kukkonen urapalkinnon saajaksi ja Jesse Puljujärven nimi löytyy Vuoden nuori pelaaja –ehdokaslistalta.

Warrior Career Excellence Award:

Kärppien pitkäaikainen kapteeni Lasse Kukkonen oli ehdolla urapalkinnon saajaksi jo viime vuonna, mutta tulloin palkinto meni Red Bull Munchenin Michael Wolfille. Tänä vuonna Kukkosen lisäksi ehdolla ovat Jaromir Jagr (HC Kladno), Joel Lundqvist (Frölunda HC), Milan Gulas (HC Plzen) ja Yannic Seidenberg (Red Bull Munchen).

Fjällräven Young Player Of The Year

Jesse Puljujärvi on ehdolla vuoden nuoreksi pelaajaksi. 21-vuotias Puljujärvi sijoittui Liigan pistepörssin neljänneksi, kun hyökkääjä iski pelaamassaan 56 ottelussa tehopisteet 24+29=53. Muut ehdokkaat kategoriassa ovat Benjamin Baumgartner (HC Davos), Nils Lundkvist (Luleå Hockey), Samuel Fagemo (Frölunda HC) ja Tim Stutzle (Adler Mannheim). Viime vuonna palkinnon voitti Kärppien Aleksi Heponiemi.

Hanwag Club Of The Year

Oulun Kärpät on kolmatta vuotta perättäin ehdolla vuoden eurooppalaiseksi seurajoukkueeksi. Kärpät voitti Liigan runkosarjan kolmatta kautta peräkkäin, ja varmisti paikkansa CHL:ssä kaudella 2020 – 21. Muut ehdokkaat ovat CSKA Moskova, Frölunda HC, Luleå Hockey ja ZSC Lions Zurich.

Globetrotter Coach Of The Year

KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas on ehdolla vuoden eurooppalaiseksi valmentajaksi. Ahokas valmensi KooKoon sensaatiomaisesti runkosarjan viidenneksi ja suoralle pudotuspelipaikalle. Muut ehdokkaat ovat Thomas Berglund (Luleå Hockey), Rikard Grönborg (ZSC Lions Zurich), Tom Pokel (Straubing Tigers) ja Christian Wohlwend (HC Davos).

Äänestys on nyt avoinna osoitteessa www.eurohockeyclubs.com! Käy äänestämässä omaa suosikkiasi.