03.05.2024

Kärpät on kiinnittänyt tulevan kauden joukkueeseensa kolme nuorta, kärppätaustaista pelaajaa. 

Puolustaja Viljami Juusolan kanssa on solmittu kevääseen 2026 asti ulottuva sopimus. Juusola, 20, on Kärppien oma kasvatti. Puolustaja teki kuluneella kaudella reilun kuukauden mittaisen visiitin Ouluun, kun Kärpät vuokrasi hänet tuomaan leveyttä pakistoon maajoukkueturnausten ajaksi. Viimeiset kolme kautta Juusola on edustanut HockeyAllsvenskan-joukkue IF Björklöveniä.

Juusolan tapaan Ruotsissa viime vuodet kiekkoillut Olli Nikupeteri on tehnyt kahden vuoden sopimuksen Kärppien kanssa. Nikupeteri, 21, edusti oululaisjoukkuetta edellisen kerran kaudella 2018-2019 U18- ja U17-ikäsarjoissa. Keskushyökkääjä debytoi Ruotsin pääsarjassa kaudella 2021-2022. Debyyttiottelu kotimaisessa Liigassa on nuorella miehellä vielä edessään.

Laitahyökkääjä Kalle Matikaisen sopimus kattaa puolestaan ensi kauden. Kärppien junioripolkua pitkään kulkenut Matikainen siirtyi kaudeksi 2018-2019 Mikkelin Jukureiden U20-joukkueeseen. Liiga-kasteensa hän sai syksyllä 2019 Jukurit-paidassa. Viimeiset kolme kautta Matikainen on pelannut Mestiksessä, edustaen viimeisimpänä Kokkolan Hermestä.

”Sieltä tulee nuoria, nälkäisiä jätkiä, joilla kaikilla on taustaa Kärppien juniorijoukkueista. Sekä Juusola että Matikainen ovat pelanneet ennenkin päävalmentaja Ville Mäntymaan luotsaamassa tiimissä, ja ovat sitä kautta tuttuja pelaajia. Nikupeteri lähti Oulusta varhaisemmassa vaiheessa ja on kehittynyt ammattilaiseksi tutkan ulkopuolella. Mukanaan hän tuo yli 100 SHL-ottelun kokemuksen,”

kommentoi Kärppien urheilujohtaja Mikko Myllykoski tuoreita sopimuksia.

 

Lämpimästi tervetuloa takaisin Ouluun Kalle, Olli ja Viljami!