03.03.2020

Rutiininomainen tiistai-illan ottelu Mikkelissä muuttui historialliseksi, kun Kärpät varmisti kolmannen perättäisen runkosarjan voiton ja Mika Pyörälä teki seurahistoriaa.

Kärpät otti pelin haltuunsa avauserän alussa, kun peliväline pysyi vieraiden lavassa lähes koko avausvitosen ajan. Patrik Rybarin illan ensimmäinen torjunta kirjattiin vastan vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen. Tästä huolimatta illan avausmaalia saatiin odotella erän loppuminuuteille asti. Maalista vastasi puolustaja Miihkali Teppo, jolle osuma oli koko kauden kolmas, ja ensimmäinen Kärppien paidassa. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Juhamatti Aaltonen ja Mikko Niemelä.

Toisen erän puolivälissä Kärpät iski kaksi salamamaalia. Ensin Jussi Jokinen ohjasi Janne Pesosen erinomaisen syötön ohi Jukuri-vahti Juhana Ahon, ja reilua minuuttia myöhemmin Juho Lammikko lisäsi johdon jo kolmeen maaliin. Lammikon maaliin lisättiin jälkikäteen syöttöpiste Mika Pyörälälle, joka nousi pisteellä tasoihin Jari Viuhkolan kanssa Kärppien kaikkien aikojen Liiga-pistepörssissä. Erän lopussa Jukurit osoitti elon merkkejä, kun Martins Dzierkals kavensi lukemat 1-3 ajassa 38:51.

Kolmannen erän alussa Mika Pyörälä teki seurahistoriaa alustamalla Jesse Puljujärven kauden 23 osuman. Pyörälä nousi ylhäiseen yksinäisyyteen Kärppien Liiga-pistepörssin kärkisijalla. Piste oli Pyörälän uran 386.

Alle kaksikymmentä sekuntia myöhemmin Michal Kristof iski Kärppien illan viidennen osuman Mikko Niemelän ja Juhamatti Aaltosen esityöstä. Jukurit onnistui iskemään vielä kaksi kavennusosumaa, mutta Kärpät nappasi kolme sarjapistettä maalein 3-5.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kertoi joukkueen onnistuneen pelisuunnitelmassaan kohtuullisen hyvin. Pyörälän saavutus lämmitti Mannerin mieltä.

Hyvin olivat pelaajat valmistautuneet peliin. Tiesimme, että Jukureilla oli hieno voitto IFK:sta alla. Yritimme, ettemme heittelisi kiekkoa summissa ja antaisi heidän suorahyökkäyspelilleen mahdollisuuksia. Pääsääntöisesti onnistuimme siinä hyvin. Kolmannen erän alussa olimme super-tehokkaita ja teimme upeita maaleja. Erityisesti sydäntä kuitenkin lämmittää Mika Pyörälän nousu Kärppien kaikkien aikojen parhaaksi pistemieheksi.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Voitolla Kärpät varmisti Liigan runkosarjan voiton kaudella 2019 – 2020. Runkosarjan voitto on Kärpille kolmas perättäinen.

Kärppien pelit jatkuvat lauantaina kotikaukalossa, kun KooKoo saapuu Ouluun. Kyseinen ottelu on perhepeli, jonka ohjelmaan voit tutustua tästä!