02.02.2024

Ilves – Kärpät 3-4 (JA)

Yleisömäärä: 8585

Kärppien back to back -viikonloppu Ilvestä vastaan starttasi varsin vauhdikkaasti. Hyviä maalipaikkoja syntyi puolin ja toisin jo heti avauserän ensimmäisellä puoliskolla. Ajassa 09:09 Ville Koivunen pääsi rangaistuslaukausyrityksellään haastamaan vastustajan maalivahtia puolustaja Adam Clendeningin kiinnipitämisen seurauksena. Kiekko ei vielä tuossa kohtaa löytänyt tietään Ilves-verkkoon, mutta vielä saman erän aikana Koivunen oli tehtailemassa illan avausosumaa, jonka viimeisteli ketjutoveri Teemu Turunen. Tämä ei riittänyt Koivuselle, vaan hyökkääjän johdolla Kärpät kasvatti johtoasemaansa erän viimeisellä peliminuutilla.

Toisessa erässä Kärpät jatkoi vahvaa taisteluaan. Heti toisen 20-minuuttisen alkuun keltamustille vihellettiin illan ensimmäinen rangaistus. Kärppien alivoima onnistui kuitenkin selättämään kotijoukkueen kavennusyritykset – maalin viimeisenä vartijana Niclas Westerholm, joka otti illan mittaan varsin näyttäviä ja tärkeitä torjuntoja. Perjantain kolmas maali syntyi niin ikään kärppälavasta. Tällä kertaa kiekon verkkoon toimitti Arttu Hyry puolustajien Victor Berglundin ja Arttu Paason esityöstä.

Kotijoukkue Ilves tuli kolmanteen erään hyvin ärhäkkäästi, onnistuen kipuamaan ottelussa tasalukemiin. Tamperelaisten kahden ensimmäisen maalin tekijänä operoi kärppäkasvatti Eetu Päkkilä, ja tasoitusosuman verkkoon löi hyökkääjä Joona Ikonen.

Varsinaisen peliajan päätyttyä voittaja ei ollut vielä selvillä, ja ratkaisua varten tarvittiin jatkoaika. Aivan kolmannen erän lopussa Ilves-puolustaja Adam Clendening oli passitettu jäähyaitioon kampituksesta, ja Kärpät pääsi starttaamaan jatkoajan ylivoimalla. Ajassa 60:54 Joonas Kemppainen nappasi lopulta ohjakset käsiinsä voittomaalin muodossa ja ansaitsi osumallaan jaossa olleen lisäpisteen Kärpille!