25.08.2021

Kärpät pelaa tänään harjoitusottelun Vaasan Sportia vastaan vieraskaukalossa. Troy Bourke pukee Kärppä-paidan ylleen ensimmäistä kertaa.

Aamun tiukasta aikataulusta huolimatta muutamat pelaajat laukoivat kiekkoja pelipäivän aamujäillä vielä tovin päätösvihellyksen jälkeen. Yksi näistä oli kandalaishyökkääjä Troy Bourke, joka esiintyy tänään ensimmäistä kertaa Kärppien peliasussa. Koronavirukseen sairastuminen viivästytti Bourken Ouluun saapumista, joten yhteisiä treenejä joukkueen kanssa ei ole vielä liikaa kertynyt. Bourken mukaan jokainen jäällä vietetty hetki on tuntunut aina edellistä paremmalta, ja kroppa on valmis tositoimiin.

“Tiedän, että toivun vielä koronaviruksesta, mutta oloni on hyvä ja valmis. Jokainen päivä tuntuu paremmalta ja jokainen jäätreeni on tuntunut edellistä kevyemmältä. Minulla on ollut riittävästi aikaa herätellä kroppaani, joten olen valmis!”

Bourke hyökkää tänään Kärppien ykkösketjussa yhdessä Ville Leskisen ja Saku Mäenalasen kanssa. Laiturikaksikko on tehnyt häneen vaikutuksen joukkueen harjoitusotteluiden ja yhteisten treenien perusteella. Bourke tiedostaa Leskisen ja Mäenalasen olevan toisilleen entuudestaan tuttuja pelaajia, joten hänen tehtävänsä on löytää paikkansa heidän välistään.

“En ole nähnyt paljoa, mutta viime viikon perusteella he ovat uskomattomia pelaajia. He ovat erittäin taitavia, joten yritän vain sopeutua heidän väliinsä ja jatkaa siitä.”

Viime viikon Luleå-otteluun nähden Kärppien kokoonpanossa nähdään vain pieniä muutoksia. Casey Wellman siirtyy kakkosketjuun Ville Koivusen ja Juhamatti Aaltosen väliin, ja Veli-Matti Tiuraniemi pelaa tänään seitsemäntenä puolustajana. Kärppien maalilla aloittaa Joel Blomqvist. Kärpät tänään:

Leskinen – Bourke – Mäenalanen
Koivunen – Wellman – Aaltonen
Tieksola – Mustonen – Koblizek
Hermonen – Koskenkorva – Räty Ak

Ohtamaa – Niemelä T
Byström – Niemelä M
Teppo – Niskala
Tiuraniemi

Blomqvist
(Kokko)

Kärppien ja Sportin välinen harjoitusottelu on nähtävillä suorana lähetyksenä osoitteessa solidsport.fi/vaasansport hintaan 9,90€. Ottelu käynnistyy kello 18:00!