28.09.2019

Oulun Kärpät kaatoi Ilveksen toisen kerran tällä kaudella, kun isäntäjoukkue vei pisteet maalein 5-0. Kaikki osumat tulivat avauserässä, eikä Ilves onnistunut ohittamaan Justus Annusta. Torstaina kausi jatkuu kotona Ässiä vastaan.

Kärpät ei jättänyt Ilvekselle mahdollisuuksia ja voitti vieraaksi saapuneen Ilveksen 5–0 (5–0, 0–0, 0–0). Ottelu ei ehtinyt edes kunnolla alkamaan, kun maaliverkko heilui neljästi jo ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Justus Annunen torjui kaikki vedot ja merkkautti itselleen uran ensimmäisen nollapelin kärppäpaidassa.

1.erä

Jos joku yleisössä ei ehtinyt paikalle pelin alussa, saattoi missata mielettömän show’n. Kärpät tulitti ja tulitti Ilves-vahti Ville Kolppasen reikäjuustoksi, kun Kärpät teki kolme maalia ensimmäisellä vitosella. Avausmaalin teki Aatu Räty, kenelle osuma oli uran ensimmäinen Liigassa. Sitten oli hänen veljensä Aku Rädyn vuoro laukoa tulinen laukaus häkkiin ja Mika Pyörälä siirsi takatolpalta pelin 3–0:an.

Lisää oli tulossa. Ajassa 7:53 Jesse Puljujärvi ohjasi Juho Lammikon laukauksen maaliin vaihdetun Lukas Dostalin taakse. Lopulta erätauolle siirryttiin peräti 5–0-lukemissa. Pyörälä teki illan toisensa, kun hyökkääjä ohjasi Ludwig Byströmin kovan kudin nuottaan. Yksi kauden ylivoimaisimmista eristä oli nähty.

2.erä

Kärppien johto ei kasvanut toisessa erässä, muttei myöskään Ilves onnistunut tekemään taululle muutoksia. Erään mahtui kaksi Kärppien ylivoimaa, joissa molemmissa riitti paikkoja. Esimerkiksi Michal Kristof olisi voinut päättää upean syöttökuvion maaliin, mutta Dostal oli noussut omalle tasolleen maalipuiden välissä ja torjui. Erä päättyi Radek Koblizekin epäonnistuneeseen rankkariin. Toisessa päädyssä Justus Annunen näytti nollapelinälkäänsä ja torjui varmasti Ilves-laukaukset.

3.erä

Kolmas erä, ei maaleja. Ilves haki vimmatusti kavennusosumia, mutta Annunen pelasi vahvasti eikä luovuttanut laukausten tiellä. Toisessa päädyssä Puljujärvi oli päästä läpiajoon, mutta pelaajan maila niksahti poikki eikä tilanteesta jaettu rangaistuksia. Kärppien maalipaikat olivat paikoitellen vaarallisia, mutta paikalle saapunut yli 5600-päinen yleisö ei päässyt enää tuulettamaan maalia. Suosionosoituksia kuitenkin annettiin Jari Sailiolle, jonka kivulias blokki ja taistelijanluonne antoivat yleisölle aihetta taputuksiin.

Ottelu päättyi lukemiin 5–0. Maalivahti Annunen pelasi uransa ensimmäisen nollapelinsä Liigassa ja venytti itsensä 23 laukauksen tielle. Dostalille merkitään 22 torjuntaa ja Kolppaselle yksi.

Illan tehokkaimmat pelaajat olivat Pyörälä 2+1 sekä kaksi pistettä mieheen nakuttaneet Lammikko, Sailio ja Aatu Räty. Pisteiden makuun päässyt Ludwig Byström avasi pistetilinsä Liigassa.

Puolustaja Jakub Krejcik kommentoi, että avauserän hurjastelun jälkeen Kärpät menetti otettaan pelistä. Onneksi maalivahti- ja puolustuspeli toimi erinomaisesti.

Tietenkin ottelun alku oli meiltä mahtava. Annoimme Ilvekselle tilaisuuksia toisessa erässä, mutta paransimme kolmanteen erään vaikkei maaleja saatukaan tehtyä. Justus teki kovasti töitä ja ansaitsi nollapelin. Tämä tekee hyvää hänelle.

Läpi pelin uurastanut Krejcik painottaa yleisön tärkeyttä tämäniltaisessa väännössä.

Tunnelma oli tosi hyvä. Me tarvitsemme faneja vierellemme ja he ovat iso osa joukkuettamme. Haluamme kiittää heitä ja toivottavasti torstaina koemme saman uudelleen.

Seuraavaksi Kärpät valmistautuu kotipeliin Porin Ässiä vastaan. Patapaidat saapuvat Raksilaan ensi torstaina. Liput otteluun ovat myynnissä Ticketmasterissa.

Odotamme saavamme kovaa painetta Ässiltä. Meidän täytyy valmistautua siihen ja uskon meidän olevan henkisesti ja fyysisesti vahva joukkue voittaaksemme heidät,