16.02.2024

Kärpät – KalPa 2-3 (JA)

Yleisömäärä: 4345

Kärppien kuluva peliviikko koostuu tällä erää kahdesta kotiottelusta Kuopion KalPaa vastaan. Back to back -viikonloppu starttasi tänään perjantaina. Edellisen kerran kuluvalla kaudella joukkueet kohtasivat marraskuussa samanlaisen back to back -viikonlopun merkeissä – tuolloin tosin Kuopion päässä.

Liiga-mittelö Oulun Energia Areenalla tarjoili katsojilleen laadukasta kiekkoa. Kaukalossa nähtiin kaksi hyvin valmistautunutta ja energistä joukkuetta, joiden tasaväkisyys eskaloitui lopulta siihen, että ottelu ratkesi vasta jatkoajalla.

Kärppien maalit syntyivät tänään joukkueen nuoriso-osaston toimesta. Ensimmäisessä erässä Kärppien Ville Koivunen laukoi ottelun avausmaalin ja kirjautti samalla Liiga-uransa 100. tehopisteen. Koivusen yhteistyö kapteeni Atte Ohtamaan kanssa oli varsin kaunista ihasteltavaa:

Ottelun toisessa erässä nähtiin maalien sijaan pari kärppärangaistusta. Vieraat pääsivät starttaamaan kolmannen 20-minuuttisen ylivoimalla, joka tuotti tulosta ajassa 41:15. Erän alku oli KalPalta varsin vahva, sillä vain hetki 1-1 osuman jälkeen kuopiolaiset onnistuivat lyömään kiekon toistamiseen kärppäverkkoon.

Ajassa 50:55 kotijoukkue punnersi tasoihin hyökkääjä Aleksi Antti-Roikon maalilla. Syöttöpisteet tasoitusosumaan nappasivat puolustaja Martin Jandus ja ketjutoveri Marko Anttila.

Jatkoajalle venyneen ottelun vei lopulta nimiinsä KalPa, jonka pistesarakkeeseen merkittiin kaksi sarjapistettä lisää.

Kärpät pääsee tasoittamaan tilejä jo heti huomenna kello 17:00 alkaen. Ottelutapahtumassa kunnioitetaan kevään 2014 Suomen mestaruutta ja mestareita. Kauden 2013-2014 joukkueen jäseniä on paikan päällä hyvä nippu, ja mestarit ovatkin tavattavissa tunti ennen ottelun alkua hallin tekojääkentän puoleisella käytävällä. Liput juhlaotteluun hankit näppärästi Ticketmasterista!