13.03.2023

Kärpät – KooKoo 4-2

Yleisömäärä: 2767

Kärpät otti ensimmäisen kiinnityksensä neljännesfinaalipaikkaan maanantaina Raksilassa, kun se peittosi KooKoon lukemin 4-2. Illan ykkösnimeksi nousi Julius Junttila, joka viimeisteli ottelussa hatullisen maaleja. Junttilan lisäksi kunniamaininnan ansaitsi maalivahti Joel Blomqvist, joka teki vakuuttavan paluun tolppien väliin torjuntaprosentilla 92,31.

Kotijoukkue aloitti ottelun väkevästi siirtyessään kahden maalin johtoon reilun kolmen peliminuutin jälkeen. Avausosuman viimeisteli Junttila ketjutoveri Tuukka Tieksolan syötöstä. Syöttöpisteen maaliin ansaitsi myös puolustaja Ludwig Byström.

Aikaa pelikellossa ehti kulua ainoastaan yhdeksän sekuntia, kun Kärpät pääsi iskemään jälleen – tällä kertaa hyökkääjä Joonas Kemppaisen johdolla. Ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Vieraat onnistuivat kaventamaan toisen erän alussa ylivoimalla, ja tasoihin KooKoo tuli ottelussa ajassa 41:26. Tasalukemissa edettiin aina päätöserän viimeisille minuuteille saakka, kunnes Junttila iski toistamiseen kiekon KooKoon maaliin. Ajassa 58:41 maalivahti Oskari Setänen sai käskyn vaihtoaitioon, ja peliä jatkettiin kuudella viittä vastaan. Maaliverkko heiluikin vielä kertaalleen illan aikana, mutta Kärppien toimesta – Junttila kaunisteli Marko Anttilan syötöstä lukemat neljään kahteen ja sinetöi samalla kotijoukkueen voiton!