26.12.2023

Kärpät – JYP 5-4 (JA)

Yleisömäärä: 4375

Tapsanpäivänä etkoiltiin Raksilassa, kun Kärpät kohtasi joulutauon jälkeen kotonaan JYPin. Ottelu oli joukkueiden toinen keskinäinen kuluvalla kaudella. Ensimmäinen kohtaaminen lokakuun alussa päättyi Kärppien vierasvoittoon maalein 2-3. Joulukuisena tiistai-iltana nähtiin niin ikään tiukka taisto keltamustien ja hurrikaanipaitojen välillä – tällä kertaa maaleja tehtailtiin muutama enemmän, ja loppuratkaisu venyi aina jatkoajalle saakka.

JYP aloitti illan vahvasti karkaamalla kahden maalin johtoasemaan avauserässä. Vieraat saivat hyödynnettyä ottelun ensimmäisen ylivoimansa ajassa 15:50, kun hyökkääjä Reid Gardiner laukoi kiekon kärppämaaliin puolustaja Sami Nikun syötöstä. 0-2 osuma syntyi muutamaa peliminuuttia myöhemmin hyökkääjä Juuso Puustisen lavasta.

Kärpät avasi maalitilinsä toisessa erässä. Ajassa 34:09 Ville Koivunen operoi JYP-maalin edustalla ja viimeisteli Connor Bunnamanin laukauksesta pompanneen irtokiekon verkon perukoille. Molemmat joukkueet onnistuivat erän aikana vielä kertaalleen maalinteossa. Ensin JYP-puolustaja Eetu Peltola taiteili lukemat yhteen-kolmeen, ja aivan erän viime minuuteilla Kärppien kultakypärä Teemu Turunen ohjasi ilmasta Nick Ritchien syötön maaliin.

Kolmannen erän ensimmäisellä peliminuutilla JYP karkasi jälleen kahden maalin johtoasemaan. Tämän jälkeen kotijoukkue pääsi vielä näyttämään kyntensä ja punnersi jo toistamiseen illan aikana tasoihin. 3-4 kavennusosuman kikkaili Kärppien avausmaaliin syöttöpisteen kirjauttanut Bunnaman. Tasoitusmaali syntyi ajassa 48:10, kun kärppäkapteeni Atte Ohtamaa laukoi upeasti kiekon häkkiin.

Kolmannessa erässä syntyi vielä useita vaarallisia maalipaikkoja puolin ja toisin, mutta varsinaisella peliajalla ei enää osumia nähty. Oululaisjoukkueen ja Raksilan yleisön illan kruunasi lopulta Arttu Hyry, joka naulasi voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelattu ainoastaan 18 sekuntia. Hyryn maalilla Kärpät lunasti itselleen jaossa olleen lisäpisteen, ja starttasi samalla peliviikkonsa voitolla!

Kärppien peliviikko jatkuu torstaina vieraissa. Joukkue matkaa huomenna Turkuun, missä se kohtaa sarjassa kymmenentenä majailevan TPS:n. Peliviikko huipentuu lauantaina kotona Raksilassa, kun vuoden viimeisessä matsissa vastaan asettuu Tampereen Tappara!