24.02.2023

KalPa – Kärpät 3-4 (JA)

Yleisömäärä: 4277

Kuopion Olvi Areenalla todistettiin perjantaina tiivistunnelmaista ja draamantäyteistä kamppailua Kärppien ja KalPan välillä. Keskiviikon tapaan vastustajajoukkue pääsi ottelussa peräti kolmen maalin johtoon, mutta Kärppälauma ei tästä lannistunut.

Kotijoukkue KalPan 3-0 johtoasema mureni toisen erän lopussa, kun hyökkääjä Arttu Hyry kavensi ketjukaveri Otto Karvisen avustuksella lukemat kolmeen yhteen. Kolmanteen erään Kärpät lähti kahden maalin takaa-ajoasemasta. Oululaiset viettivät varsin nousujohteista iltaa, sillä seuraavat kolme osumaa syntyivät vierasjoukkueen lavoista.

Ajassa 54:10 Cody Kunyk onnistui ylivoimalla viimeistelemään Kärppien toisen maalin. Syöttöpisteet osumaan kirjattiin Ville Koivuselle ja Ludwig Byströmille. Petolauman tasoihin ottelussa toi Marko Anttila, joka upean harhautuksen päätteeksi pääsi iskemään kiekon maaliin. Syötöt Anttilan maaliin antoivat puolustajat David Rundblad sekä Byström.

Varsinaisen peliajan päättyessä lukemat taululla olivat tasan 3-3, mikä tarkoitti, että ratkaisu oli haettava jatkoilta. Kärppien kannattajien iloksi illan kruunasi hyökkääjä Tuukka Tieksolan maali ajassa 61:41. Syötön toisen pisteen naulanneelle osumalle antoi Tommi Kivistö.

Kuvat: Atte Rissanen

Varsinaisen peliajan osumat tallenteina:

Ottelun jälkeinen lehdistötilaisuus:

Kärppien pelitaival jatkuu heti huomenna lauantaina. Pelipaikka ja vastustaja pysyvät samoina kello 17:00 starttaavassa mittelössä!