19.02.2021

Kärpät – Ilves 4-3 (JA)

Perjantai-iltana saatiin nauttia kiekkoherkkua koko rahan edestä, kun Kärpät ja Ilves iskivät yhteen Raksilassa. Viikon takaisen kauden ensikohtaamisen tapaan joukkueiden välinen taistelu oli äärimmäisen tiukka ja sen ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta. Lopulta Kärpät ansaitsi lisäpisteen hyökkääjä Aleksi Mustosen maalilla. Illan kovin pistemies oli puolustaja Mikko Niemelä komeilla tehoilla 1+2.

Ottelu alkoi hyvin tehokkaasti molempien joukkueiden osalta, ja avauserässä nähtiinkin yhteensä viisi maalia. Ensimmäinen näistä syntyi Kärppien toimesta ajassa 05:45, kun puolustaja Mikko Niemelä laukoi tulisesti kiekon maaliin. Syöttäjinä osumassa olivat hyökkääjät Mika Pyörälä ja Cody Kunyk. Erän puolivälin ylityttyä Ilves-puolustaja Tuomas Salmelalle vihellettiin jäähy, jonka syynä oli mailasta kiinnipitäminen. Tämä tarkoitti Kärpille illan ensimmäistä ylivoimaa, ja sen joukkue onnistui käyttämään tehokkaasti. Vierasjoukkueen maalia vartioinut Ville Kolppanen onnistui torjumaan puolustaja Shaun Heshkan vedon, mutta maalin edustalla kärkkynyt hyökkääjä Aleksi Mustonen pääsi saattelemaan Kolppasen eteen tippuneen irtokiekon maalin perukoille ja tilanne oli 2-0.

Vierasjoukkueen kone ei kuitenkaan hyytynyt näiden osumien seurauksena – päinvastoin. Avauserän jälkipuoliskolla Ilves onnistui niin ikään kahdesti. Kyseisten maalien välissä aikaa oli ehtinyt kulua ainoastaan 39 sekuntia, ja vain hetkessä tilanne olikin tasan 2-2. Ajassa 15:28 Kärpät kuitenkin pääsi jälleen kiinni johtoasemaan hyökkääjä Tuukka Tieksolan maalilla. Syötön maaliin tarjoili Mikko Niemelä.

Ensimmäisen erän maalikarkelot eivät kuitenkaan jatkuneet toisessa erässä. Kumpikin joukkue pääsi pelaamaan kertaalleen ylivoimaa, mutta lisämaaleja näistä ei syntynyt. Siispä varsinaisen peliajan viimeiselle 20 minuuttiselle siirryttiin vanhat 3-2 lukemat taululla.

Kolmannessa vierasjoukkue pääsi pelaamaan ylivoimaa kahteen otteeseen, ja näistä jälkimmäisessä se onnistui tasoittamaan lukemat. Ajassa 53:51 Tuukka Tieksolalle vihellettiin rangaistus, jonka syynä oli selästä taklaaminen. Kaksiminuuttisen lisäksi Tieksolalle langetettiin 10 minuutin käytösrangaistus. Tasoitusosuman Kärppien verkkoon iski Ilveksen kultakypärä Eemeli Suomi. Kyseinen maali jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Voittomaali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana, ja sen tehtaili joukkueelleen kovassa pelivireessä oleva Aleksi Mustonen. Osuma oli Mustoselle illan toinen ja syöttöpisteen tähän merkkauttivat itselleen Mikko Niemelä sekä Juhamatti Aaltonen. Voitto oli Kärpille jo kahdeksas peräkkäinen.

Työnteko jatkuu heti lauantaina kello 17:00, kun joukkueet kohtaavat jälleen Raksilassa. Ottelu on nähtävissä suorana C Morelta!