27.08.2020

Kärpät aloitti 3v3 SuperSeries -pelinsä menestyksekkäästi, kun joukkue nappasi kaksi voittoa kolmesta ottelusta. Cody Kunyk ja Jesse Puljujärvi olivat tehokkaalla tuulella.

Tappara – Kärpät

Kärppien ensikosketus 3v3 -kiekkoon oli lupaava. Cody Kunyk ja Jesse Puljujärvi esittelivät yhteispeliään värkkäämällä Tappara-ottelun kaksi ensimmäistä maalia. Ensin Puljujärvi toimi viimeistelijänä, ja toisen osuman iski puolestaan Kunyk. Miehet kirjauttivat syöttöpisteet toistensa maaleihin. Tapparan Charles Bertrand toi joukkueensa maalin päähän pian Kunykin osuman jälkeen.

Toisessa erässä Tappara nousi rinnalle ja ohi Jarkko Malisen ja Bertrandin maaleilla. Ilman maalivahtia pelannut Kärpät nousi kuitenkin tasoihin, kun Mika Pyörälä onnistui Michal Kristofin ja Radek Koblizekin tarjoilusta. Tappara voitti ottelun voittolaukauskisassa.

Kärpät – Ilves

Ilvestä vastaan pelatussa ottelussa Kärpät luisteli kaukaloon uudella kokoonpanolla. Ainoastaan Mika Pyörälä ja Jesse Puljujärvi jatkoivat ensimmäisen ottelun rosterista. Pyörälä jatkoi pelaamisen lisäksi myös maalintekoa, kun kapteeni iski Kärpät 1-0 johtoon ylivoimalla ottelun avauserässä. Ilves tasoitti pelin pian, ja toiseen erään lähdettiin tasatilanteesta.

Toisessä erässä Julius Hermonen vei Kärpät johtoon, ja Jari Sailio rouhi Kärppien kolmannen maalin lähietäisyydeltä. Sailion maali jäi ottelun voittomaaliksi, kun Joona Ikonen toi Ilveksen vielä maalin päähän kuusi sekuntia ennen loppua.

Kärpät – TPS

Kärppien illan viimeinen koitos oli ottelu TPS:ää vastaan. Kärpät iski jälleen ottelun avausmaalin, kun Jesse Puljujärvi iski turnauksen kolmanne osumansa Cody Kunykin ja Mikko Niemelän tarjoilusta. Toisessa erässä TPS punnersi 2-1 johtoon Timur Ibragimovin ja Lauri Pajuniemen komeilla maaleilla, mutta Kärpät sai vielä lisättyä kierroksia koneeseensa. Libor Sulak ja toistamiseen ottelussa osunut Jesse Puljujärvi varmistivat Kärpille 2-3 voiton.

Onnistumisia laajalla rintamalla

Kärppien terävimpänä syömähampaana toimi kaksikko Puljujärvi – Kunyk, joista jälkimmäisenä mainittu oli päivän tehokkain Kärppä pisteillä 1+4. Puljujärvi iski kolme maalia ja syötti yhden. Kokeneemman osaston Mika Pyörälä, Jussi Jokinen, Otto Karvinen ja Jari Sailio muodostivat tehokkaita ja ennen kaikkea viihdyttäviä tutkapareja, ja nuori Leevi Meriläinen pelasi ensimmäisen ottelunsa miesten tasolla, kun elokuussa 18 vuotta täyttänyt maalivahti torjui voiton Ilves-ottelusta. Kärppien päävalmentaja Mikko Manner iloitsi laajalle jakautuneista onnistumisista.

Viimeisessä pelissä lämmitti sydäntä Libor Sulakin upea tasoitusmaali, sillä hän oli hieman epäonninen ensimmäisessä pelissä. Jesse (Puljujärvi) näytti taas omaa kilpailuviettiään parhaimmillaan, kun hän löysi tuohon pelin loppuun vielä lisävaihteen. Hienoja juttuja koko joukkueelle.

Kärppien pelit jatkuvat huomenna 17:45, kun joukkue kohtaa Tapparan. Kärppien otteluohjelma huomenna on seuraavanlainen:

17:45 Kärpät – Tappara
18:45 Kärpät – TPS
20:30 Kärpät – HIFK
21:15 Ilves – Kärpät