13.04.2021

Tappara – Kärpät 1-4

Maanantai-illan Liiga-kierroksella nähtiin ainoastaan Tapparan ja Kärppien välinen ottelu, jonka päätteeksi Kärpät otti ensimmäisen voittonsa Tapparasta sitten helmikuun 2019.  Oululaisten tehokkaimpia pistemiehiä olivat hyökkääjät Mika Pyörälä (0+3) sekä Radek Koblizek (2+0). Joukkueet kohtaavat toisensa uudelleen heti huomenna tiistaina runkosarjan viimeisellä pelikierroksella.

Avauserä alkoi kotijoukkueen osalta vahvasti, kun ajassa 02:36 puolustaja Toni Utunen onnistui maalinteossa Tapparan nelosketjun avustuksella. Kärpät tasoitti tilanteen erän lopussa Jari Sailion maalilla. Syötöt maaliin antoivat puolustaja Joona Huttula sekä hyökkääjä Otto Karvinen. Pisteiden makuun päästyään Kärppälauma paineli lukemissa ohi vielä ennen ensimmäisen erän loppua, kun Radek Koblizek ohjasi kiekon Mika Pyörälän laukauksesta Tapparan maaliverkkoon.

Toinen erä startattiin lukemissa 1-2. Varsinaisesta peliajasta oli ehditty taputella puolet, kun Kärpät onnistui kasvattamaan johtoasemaansa. Ajassa 30:22 hyökkääjä Juhamatti Aaltosen laukaus päätyi lopulta Christian Heljangon varusteista kotijoukkueen maaliin. Tapparan päävalmentaja Jussi Tapola haastoi tilanteen, mutta videotarkistuksen jälkeenkin päätuomari Antti Boman piti kiinni alkuperäisestä tuomiostaan ja Kärpät siirtyi ottelussa kahden maalin johtoon. Pian tämän jälkeen Tappara-hyökkääjä Maksim Matushkinille vihellettiin rangaistus kiinnipitämisestä. Miestä ei kuitenkaan passitettu jäähyaitioon, vaan Kärppien Michal Kristof ohjattiin suorittamaan rangaistuslaukausta. Tapparan Heljanko pysytteli kuitenkin kiekon tiellä ja toiselle erätauolle siirryttiin tilanteessa 1-3.

Kolmannen erän lopussa Radek Koblizek kunnostautui maalinteossa jo toistamiseen illan aikana ja kaunisteli Mika Pyörälän sekä Cody Kunykin alustuksesta ottelun lukemiksi 1-4.

“Tiukka, mutta sitoutunut peli. Hyvä playoff-henkinen vääntö. Onnistuttiin tänään olemaan tehokkaita ja saatiin aikaan upea voitto sekä hyvät lähtökohdat huomiseen peliin. Mutta tässähän se huippu-urheilun hienous onkin; kuinka osaat jättää sen hienon voiton tai dramaattisen tappion nopeasti taaksesi ja jatkaa huomenna taas itseluottamusta puhkuen, mutta oikealla tavalla nöyränä”,

kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Täydet kolme pistettä napattuaan Kärpät kiilasi sarjassa sijalle neljä. Sarjataulukossa on kuitenkin äärimmäisen tasaista ennen viimeistä Liiga-kierrosta. Suorat pudotuspelipaikkansa ovat tässä vaiheessa varmistaneet ainoastaan Lukko, HIFK sekä TPS. Panosta ei siis tule puuttumaan huomisestakaan Tappara – Kärpät -asetelmasta, kun kiekko tippuu Hakametsässä jäähän taas kello 18:30. Tämänhetkistä sarjatilannetta pääset tarkastelemaan tästä linkistä.