10.01.2020

Kärpät pelasi vahvan ottelun Turussa, palkintonaan kaksi sarjapistettä jatkoaikavoiton myötä. Kärppien viikonloppu jatkuu huomenna kotiottelulla Ilvestä vastaan.

1. ERÄ

Avauserä oli lähes kirjaimellisesti yhtä päätä. Kärpät oli terävämmällä jalalla liikenteessä ja onnistui luomaan ottelun ensimmäiset maalipaikat. Pelin painopiste oli vahvasti TPS:n päädyssä, mutta viimeistely ontui. Lähimpänä maalintekoa Kärpistä oli Jari Sailio, joka sai parikin huipputonttia ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella. Tolppaa lähemmäs Sailio ei kuitenkaan päässyt. TPS sen sijaan onnistui harvat paikkansa hyödyntämään ottelun avausmaalin muodossa. Joel Janatuinen vastasi illan ensimmäisestä osumasta erän puolivälin tuntumassa. TPS:n tolppien välissä urakoinut Rasmus Tirronen piti joukkueensa pinnalla avauserässä torjumalla hurjat 21 laukausta.

2. ERÄ

Toisessa erässä pelin kuva tasaantui hieman. Tirronen jatkoi erinomaisia otteitaan torjumalla muun muassa Jussi Jokisen rankkarin erän avauspuoliskolla. Patrik Rybar osoitti myös olevansa pelipäällä. Slovakkivahti torjui varmasti seitsemän kiekkoa ottelun toisessa erässä. Kärppien tasoitusmaalista vastasi Jasper Lindsten, joka iski komealla pommilla kauden avausmaalinsa entistä seuraansa vastaan. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Topi Niemelä ja Julius Hermonen. Toisen erän loppu pelattiin TPS:n ylivoimaa maalintekijä Lindstenin istuessa kaksiminuuttista, mutta kolmas erä käynnistyi tasatilanteesta 1-1.

3. ERÄ

Kolmannessa erässä peli jatkui tasaisena vääntönä. Ensin Kärpät nappasi johtoaseman itselleen Julius Junttilan terävällä rannelaukauksella aivan erän alussa. TPS tasoitti ottelun ennen erän puoltaväliä, mutta Junttilan illan toinen osuma näytti kääntävän ottelun Kärppien eduksi. Lauri Pajuniemi oli kuitenkin asiasta eri mieltä. 59:48 oli lukema Gatorade Centerin kellossa, kun TPS punnersi itsensä tasoihin ottelussa. Ilta vaati jatkoajan.

JATKOAIKA

Ratkaisua ei meinannut löytyä jatkoajallakaan ennen Kärppien ylivoimamahdollisuutta. Ottelu päättyi aikaan 63:42, kun maalin edustalla majaillut Juho Lammikko ohjasi Jakub Krejcikin lämärin ohi Rasmus Tirrosen. Kakkossyötön voittomaaliin nappasi Jesse Puljujärvi.

Ottelun jälkeen Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kehui joukkueensa pystyneen hyvään, tasapainoiseen otteluun, vaikka voitto meinasikin lipsahtaa käsistä.

Pelattiin hyvä peli, olen ylpeä joukkueen suorituksesta tänään. Tänään meinattiin hävitä ihan hyvän suorituksen päätteeksi, sillä ammuimme riittävästi, saimme häirittyä TPS:n avauspeliä ja saimme pitkiä hyökkäyksiä. Meinasi silti jäädä luu käteen, mutta onneksi pystyimme sitten voittamaan jatkoajalla.

Kärppien pelit jatkuvat heti huomenna, kun Tampereen Ilves vierailee Oulussa. Kärpät pelaa huomisessa ottelussa avauserän 60-luvun pelipaitojen mukaan suunnitelluissa erikoispelipaidoissa ja pelipaidat myydään ottelun jälkeen Ravintola Roudassa. Tervetuloa retro-lauantain pariin Raksilaan, ottelu käynnistyy poikkeuksellisesti kello 18:30.