09.03.2022

Lahdessa pelattiin keskiviikkoiltana molemmille joukkueille elintärkeistä sarjapisteistä, kun Pelicans ja Kärpät kohtasivat. Pidemmän korren vei lopulta Pelicans dramaattisten vaiheiden päätteeksi.

Kotijoukkue Pelicans sai ottelulle mieluisan alun, kun Kärpät joutui joukkuerangaistuksen seurauksena vajaamiehiseksi jo 38 sekunnin pelin jälkeen. Tulosta Pelicansin ylivoimasta ei syntynyt, mutta se antoi hyvän startin joukkueen jämäkälle avauserälle. Pelicans-vahti Patrik Bartosak torjui maalittomassa erässä viisi laukausta, Kärppä-debyyttiään pelannut Libor Kasik pysäytti neljä kutia.

Toisessa erässä Pelicans oli kokonaisvaltaisesti edelleen vahvempi, mutta Kärpät onnistui silti iskemään ensin. Aleks Haatanen istui joukkuerangaistusta, kun Mika Pyörälä sivalsi kauden 16. maalillaan Kärpät 0-1 johtoon. Syöttöpisteet maaliin kirjauttivat Juhamatti Aaltonen ja Troy Bourke. Kärppien johto kantoi erän viimeiselle minuutille asti. Lopulta Miika Roine tasoitti ottelun ajassa 39:28. Toisessa erässä Libor Kasik sai hikoilla 12 torjunnan verran, kun Bartosakille torjuntoja kertyi kahdeksan kappaletta.

Kolmannessa erässä Lukas Jasekin kaksiminuuttinen avasi Kärpille illan toisen ylivoimamahdollisuuden, ja Liigan tehokkain ylivoimajoukkue kiitti tilaisuudesta. Juhamatti Aaltonen tykitti joukkueensa johtoon Troy Bourken ja Ludwig Byströmin esityöstä ajassa 49:47. Kärpät puolusti johtoasemaansa kirjaimellisesti viime sekunneille, kunnes hurmoksessa pelannut kotijoukkue räjäytti Lahden Isku Areenan armottomaan huutoon. Pelicansiin loppukaudeksi palannut Hannes Björninen tasoitti ottelun ajassa 59:58 ja lähetti joukkueet ratkomaan paremmuuttaan jatkoajalle.

Jatkoajalla ratkaisijaksi nousi juurikin Björninen, joka viimeisteli rankkarista Pelicansin voittomaalin ajassa 62:07. Kärpille jäi Lahdesta käteen yksi sarjapiste.

Libor Kasik torjui debyytissään 26 laukausta.

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina vierasottelulla Helsingin IFK:ta vastaan. Ottelu käynnistyy perjantaina 11.3. kello 18:30.