20.11.2019

Kärpät on kiinnittänyt jatkosopimuksilla kaksi nykyistä puolustajaansa myös ensi kaudeksi. Puolustajista kokeneempi, Shaun Heshka, pelaa nyt neljättä kauttaan Kärpissä, ja on voittanut joukkueen mukana sekä SM-kultaa että SM-hopeaa.

Heshka valittiin kuluvan kauden alussa joukkueensa kapteenistoon yhdessä Lasse Kukkosen ja Jussi Jokisen kanssa. 34-vuotias puolustaja on pelannut syksyn kaikki 20 Liiga-ottelua tehoin 3+12=15. Heshkan jatkosopimus on vuoden mittainen. Kanadalaislähtöinen puolustaja kertoo viihtyvänsä perheineen hyvin Oulussa.

Olen iloinen sopimuksesta, ja siitä, että minulle on käyttöä täällä. Olen pelannut Kärpissä jo jonkin aikaa, joten valmennus ja muut organisaation jäsenet ovat minulle tuttuja. Lapseni ovat varttuneet Oulussa, ja täällä on ollut hyvä olla. Nämä olivat suurimmat syyt jatkaa Kärpissä.

Nuorempi puolustaja, Joona Huttula, on Kärppien oma kasvatti, jonka jatkosopimus on muotoa 1+1. 22-vuotias Huttula oli keväällä 2018 edustusjoukkueen mukana voittamassa Suomen mestaruutta. Viime keväänä miehen kaulaan ripustettiin kultamitali A-nuorten voitettua Suomen mestaruus.

Täällä on hyvä kasvuympäristö ja arkipäivän toiminta. Totta kai se tuo mielenrauhan, kun tietää, missä on ensi kaudella. Täällä varmasti kehittyy, kun vaan tekee itse hommia. Kyllä Kärpät tulee aina olemaan se ensimmäinen vaihtoehto,

Huttula kommentoi tuoreeltaan sopimusta.

Lisäksi Kärpät on tehnyt jatkosopimuksen hyökkääjä Tommi Järvitalon kanssa. 19-vuotiaan Järvitalon sopimus on niin ikään muotoa 1+1. Myös Järvitalo on viime kevään nuorten Suomen mestari. Kuluvalla kaudella hyökkääjä on toiminut A-nuorten kapteenina.

Kärpät on Suomen paras organisaatio ja hyvä paikka kehittyä. Täällä on hyvät valmentajat ja paljon hyviä pelaajia, jotka luovat kilpailullisen ympäristön. Olen aina ihaillut Kärppiä seurana, joten tämä oli helppo päätös,

kommentoi Järvitalo.

Hienoa, että saatiin tulevan kauden puolustukseen kaksi pelaajaa kiinni. Heshka on osoittanut jo useamman vuoden ajan sen, että hän on Liigan huippupuolustajia, ja hän kantaakin isoa vastuuta meidän puolustuksessa. Huttula pelaa ensimmäistä kauttaan päätoimisesti Liigassa ja on noussut sille tasolle, että on ansainnut jatkosopimuksen. Järvitalo puolestaan on tällä hetkellä A-nuorten kantavia voimia, josta on kovaa vauhtia kehittymässä luotettava hyökkääjä Liigaan,

urheilutoimenjohtaja Harri Aho avaa sopimusten taustoja.