09.03.2021

Kärpät – Sport 3-0

Kärpät kohtasi viikon ensimmäisessä ottelussaan Vaasan Sportin. Maalivahti Patrik Rybarin nollapeli takasi kotijoukkueen voiton varsinaisella peliajalla, ja kolmen pisteen turvin oululaiset kipusivat sarjataulukossa viidenneksi.

Ottelun avauserä ei tarjoillut maaleja, vaan sen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi hyökkääjä Aatu Rädyn kahden minuutin estämisjäähy. Rangaistus vihellettiin ajassa 09:38, mutta Kärpät onnistui erinomaisella maalivahti- ja alivoimapelillään pitämään vierasjoukkueen nollilla.

Maalitili avattiin kotijoukkueen toimesta kuitenkin heti toisen erän alussa. Koko illan vahvasti esiintynyt hyökkäysketju Jussi Jokinen – Tino Metsävainio – Radek Koblizek onnistui petaamaan unelmapaikan puolustaja Kasper Puutiolle, joka Metsävainion loistavasta tarjoilusta iski Kärpät 1-0 johtoon.

Sama ketju pääsi tekemään tuhojaan vielä uudelleen erän aikana, kun Jussi Jokinen maalasi kotijoukkueen toisen osuman. Syöttöpisteen maaliin kirjauttivat itselleen Radek Koblizek sekä puolustaja Ludwig Byström.

Sauma kolmannelle osumalle avautui vielä toisen erän lopussa, kun Sportia edustava kärppäkasvatti Olli Vanttaja sai kahden minuutin rangaistuksen koukkaamisesta. Vierasjoukkue piti kuitenkin pintansa alivoimalla, ja toiselle erätauolle siirryttiin lukemissa 2-0.

Kolmannen erän ensimmäisellä puolikkaalla Kärppien Mika Pyörälälle vihellettiin 2+10 minuuttia – syynä selästä taklaaminen. Pyörälän kaksiminuuttista passitettiin istumaan ketjukaveri Tuukka Tieksola. Sport haki hanakasti kavennusosumaa, mutta tuloksetta. Ajassa 55:59 vieraat ottivat aikalisän, jonka jälkeen maalivahti Niko Hovinen komennettiin tolppien välistä vaihtoaitioon. Vaasalaisten takaa-ajo tyssäsi ajassa 56:24, kun kotijoukkueen kultakypärä Cody Kunyk viimeisteli illan lukemiksi 3-0.

“Hyvä peli meiltä. Patrik Rybarin nollapeli ja Tino Metsävainion johtama ketju – ne olivat tänään meidän voiton avaimet. Lisäksi hyvää alivoimapeliä meiltä. Aika tasapainoinen suoritus. Tiukka peli, mutta oltiin tällä kertaa piirun verran parempia”,

kiteytti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa illan kulkua.

Kärppien osalta pelit jatkuvat heti huomenna keskiviikkona, kun HPK saapuu Raksilaan. Kiekko tippuu jäähän arki-illalle tuttuun tapaan kello 18:30. Ottelua voit seurata suorana C Moren suoratoistopalvelusta!