18.02.2023

Kärpät – HPK 3-0

Yleisömäärä: 5252

Kärpät sai lauantai-iltaan unelma-alun, kun jo ajassa 0:32 Verkko heiluu pärähti soimaan. Alkuviikosta joukkueen vahvuuteen liittynyt Tuukka Tieksola iski kauden ensimmäisen Liiga-maalinsa kultakypärä Teemu Turusen syötöstä.

Toisessa erässä nähtiin pari erikoistilannetta, mutta näistä ei maaleja syntynyt. Ottelun päätöserään siirryttiinkin Kärppien 1-0 johtoasemassa.

Kotijoukkueen 2-0 maali oli Joel Olkkosen käsialaa. Osuma oli puolustajalle ensimmäinen kärppäpaidassa, ja se syntyi kolmannen erän puolivälin jälkeen. Syöttöpisteet maaliin kirjattiin Ville Leskiselle ja Ludwig Byströmille.

Kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää vajaat kolme minuuttia, HPK sai tuhannen taalan paikan kaventaa lukemia. Tuomari vihelsi vieraille rangaistuslaukauksen – syynä mailan heitto. Rangaistuslaukausta suorittamaan passitettiin Liigan pistepörssin ykkönen, Michael Joly. Kärppävahti Leevi Meriläinen oli kuitenkin rautaa ja onnistui pitämään maalinsa puhtaana.

Lopussa HPK haki kavennusta kuudella viittä vastaan, mutta Kärpät onnistui tukahduttamaan vieraiden maalintekohaaveet. Loppulukemat 3-0 viimeisteli Carl Jakobsson, joka kuljetti kiekon tyhjään maaliin.

Kärpät poistui kaukalosta kolme sarjapistettä rikkaampana, ja Meriläinen nappasi vyölleen kauden seitsemännen nollapelinsä!

Kärppien runkosarja jatkuu keskiviikkona 22.02. Raksilassa KooKoota vastaan. Liput Ladies’ Night -teemaotteluun lunastat kätevästi Ticketmasterista!