05.02.2022

Kärpät ryösti Lappeenrannasta komean 0-5 voiton. Arttu Paaso ja Petter Emanuelsson osuivat kumpikin kahdesti, lainamies Jegor Shehovtsov kirjautti uransa ensimmäisen maalin Liigassa. Juha Jatkola torjui niin ikään lainamiehenä uransa ensimmäisen nollapelin.

Kotijoukkue SaiPa nautti selvästikin paluusta kotiyleisön eteen, sillä keltapaitainen joukkue oli avauserässä liikkellä isolla energialla. Palkinto kovasta työstä oli kuitenkin tiukassa, sillä Juha Jatkola esiintyi Kärppien maalilla erinomaisesti pysäyttäen kaikki avauserässä kohtaamansa 11 laukausta. SaiPa-vahti Niclas Westerholm sen sijaan joutui antautumaan kertaalleen.

Aleksi Antti-Roiko tarjoili kiekon vetopaikkaan venäläispuolustaja Jegor Shehovtsoville, joka seurasi omasta laukauksestaan syntynyttä reboundia tarkasti. Imatran Ketterässä Shehana tunnettu puolustaja viimeisteli uransa ensimmäisen Liiga-maalin ajassa 14:52. Antti-Roikon syöttöpiste oli nuoren hyökkääjän ensimmäinen tehopiste Liigassa.

Toisessa erässä Kärpät lisäsi kierroksia koneeseensa, ja framille nousi puolustaja Arttu Paaso. Ennakkoluulottomasti Liiga-peleihin tällä kaudella noussut Paaso nautti vastuusta Kärppien pakistossa ja viimeisteli erässä kaksi maalia. Molemmat osumat syntyivät Oliver Kapasen alustuksesta. Kärpät oli kliininen pelillisesti tasaväkisessä erässä. Maalivahti Jatkola torjui erässä kahdeksan laukausta.

Jos toisen erän hahmo oli 20-vuotias Paaso, niin päätöserässä esiin nousi Kärppien kakkosketju, eritoten Petter Emanuelsson. Eilen Kouvolassakin maalinteossa onnistunut ruotsalaishyökkääjä iski erässä kahdesti. Ville Koivunen nappasi syöttöpisteet molemmista maaleista, ja jälkimmäisestä itsensä tehoiille kirjautti myös kultakypärää kantanut kanadalaissentteri Troy Bourke.

Päätössummerin soidessa taululla olivat Kärppien kannalta muikeat lukemat, 0-5. Pikalainalla Kärpissä ollut Juha Jatkola kirjautti uransa ensimmäisen nollapelin Liigassa komeasti 28 torjunnalla.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikolla kahdella kotiottelulla. Tiistaina Raksilassa vierailee Lukko, ja lauantaina Kärpät saa vuorostaan isännöidä SaiPaa. Kärppien kotiotteluihin saa jälleen ottaa yleisöä, joten tervetuloa takaisin Raksilaan kannustamaan Kärpät voittoon!