09.02.2024

Kärpät – JYP 5-4 (VL)

Yleisömäärä: 4023

Perjantain Liiga-kierros starttasi Raksilassa varsin tunteikkaasti. Ennen pelin alkua Energia Areenalla pidettiin hiljainen hetki Kärppien entiselle puheenjohtajalle ja jääkiekkovaikuttajalle, Seppo Arposelle. Arposen puheenjohtajakaudella Kärpät kasvoi yhdeksi Euroopan suurseuroista, ja miehen kädenjälki näkyy vahvasti tämän päivän organisaatiossa.

Illan edetessä ottelutapahtuman aikana kunnioitettiin hyökkääjä Joonas Donskoin päättynyttä pelaajauraa. Donskoi edusti Kärppiä yhteensä kahdeksan vuoden ajan aina U16-ikäluokasta Liiga-joukkueeseen asti. Liiga-urallaan Donskoi saavutti keltamustien riveissä kaksi SM-kultaa, minkä jälkeen hän loi vaikuttavan uran NHL:ssä.

Illan vierasjoukkue JYP aloitti ottelun varsin vahvasti. Ensimmäisessä erässä jyväskyläläiset nappasivat kuskin paikan, kun ajassa 01:38 hyökkääjä C.j. Smith löi kärppäverkkoon ottelun avausmaalin. JYP jatkoi vakuuttavia otteitaan, ja varsinaisen peliajan puolivälissä tilanne oli jo 0-3.

Kakkoserän lopulla Kärpät pääsi kiinni tuloksen tekoon, ja ottelun seuraavat kolme osumaa syntyivät kotijoukkueen toimesta. JYP ei hyytynyt keltamustien ärhäkästä takaa-ajosta, vaan löi lisää puita uuniin maalin muodossa ajassa 52:57. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla hyökkääjä Marko Anttilan 4-4 maali kuvainnollisesti “räjäytti” Raksilan lehterit, ja ottelun loppuratkaisu siirtyi myöhemmäksi.

Maalittoman jatkoajan jälkeen maalintekoa yritettiin voittolaukauskilpailun muodossa. Loppuratkaisu syntyi vasta viidennen laukojaparin kohdalla, kun Ville Koivunen ohitti toisella yrittämällään JYP-vahti Topias Leinosen.

Ottelun kovimmat pistemiehet olivat tänään puolustaja Miika Koivisto (2+2) sekä voittomaalin viimeistellyt Koivunen (0+4)!!