23.11.2023

Kärpät – Ässät 2-1 (VL)

Yleisömäärä: 4021

Torstai-iltana käytiin kauden ensimmäinen keskinäinen kamppailu Oulun Kärppien ja Porin Ässien välillä. Kotijoukkue loi illan aikana hyvin maalipaikkoja, mutta varsinaisen peliajan maalisaldoksi jäi yksi tehty ja yksi päästetty maali.

Avausmaali syntyi ylivoimalla ajassa 08:48, kun kärppähyökkääjä Teemu Turunen laukoi taidokkaasti pienestä kulmasta kiekon verkkoon. Syöttöpisteet osumaan kirjattiin hyökkääjä Ville Koivuselle ja puolustaja Miika Koivistolle.

Toisessa erässä nähtiin Kärppien toimesta hyviä maalipaikkoja, mutta kovasta yrityksestä huolimatta kiekko ei löytänyt perille maaliin saakka. Kolmanteen erään lähdettiinkin Kärppien johtaessa edelleen lukemin 1-0.

Ajassa 52:36 Ässien hyökkääjä Jesse Joensuu toi joukkueensa tasoihin. Osuman jäädessä varsinaisen peliajan viimeiseksi, piti ottelun ratkaisua lähteä metsästämään jatkoajalta ja lopulta rangaistuslaukauskilpailusta. Kotijoukkue suoriutui tästä kunniakkaasti – hyökkääjät Noel Gunler ja Ville Koivunen löivät vuoroillaan kiekon vastustajan maaliin kärppävahti Niclas Westerholmin pysäyttäessä Ässien rangaistuslaukausyritykset.

“Kauttaaltaan olen tyytyväinen ensimmäiseen 40 minuuttiin. Pelattiin hyvin kiekolla. Tiedettiin, että vastustaja puolustaa äärimmäisen laadukkaasti ja on sitkeä. Luotiin kyllä ihan riittävä määrä maalipaikkoja tehdä enemmänkin kuin yksi. Annettiin vastustajalle kaksi maalipaikkaa kahteen erään, niin ei voi olla muuta kuin tyytyväinen siihen pelaamiseen. En tiedä, miksi ruvettiin vain puolustamaan kolmannessa erässä. Sen jälkeen vastustaja pystyi rytmittämään ja pääsi meidän alueelle. Ei me hirveästi annettu huipputontteja, mutta varmaan ihan ansaittu tasoitus tuli. Lopussa oltiin todella lähellä voittomaalia, mutta ei saatu sitä. Hyvä, että rankkareissa onnistuttiin”,

kertasi Kärppien päävalmentaja Lauri Marjamäki illan kulkua ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa.

Kärppien peliviikko jatkuu kotona lauantaina, kun vastustajaksi saapuu Vaasan Sport. Aiemmin päivällä pelataan Naisten Liigan Kuukauden ottelu kello 12:30. Miesten Liiga-joukkueen kausikortilla tai Sport-peliin lunastetulla ottelulipulla pääset seuraamaan myös naisten edustusjoukkueen ottelua KalPaa vastaan.

Lämpimästi tervetuloa kannustamaan Kärpät voittoon!