10.10.2020

Kärpät jatkoi puhtaalla pelillä Liigassa, kun Pelicans kaatui maalein 2-5. Jesse Puljujärvi iski tehot 2+1 ja Justus Annunen kirjautti 25 torjuntaa kauden ensimmäisessä ottelussaan.

Ottelun alusta asti oli selvää, ettei kumpikaan joukkue lähtenyt Lahden lauantai-illassa jarruttelemaan. Virheitä ei pelätty ja peli oli viihdyttävää. Kärpät avasi illan maalinteon ajassa 3:02, kun Jussi Jokinen pääsi iskemään Taneli Ronkaisen laukausta seuranneen irtokiekon ohi Pelicans-vahti Patrik Bartosakin. Kotijoukkueen peli-ilme raikastui maalin jälkeen, ja erän puolivälissä hankittu ylivoima toi toivotun tuloksen. Sakke Hämäläinen tasoitti pelin ja minuuttia myöhemmin Rudolf Cerveny vei Pelicansin 2-1 johtoon. Erän lopussa erinomaisen avauserän pelannut Ryan Lasch istui kaksiminuuttista korkeasta mailasta, kun Mika Pyörälä tasoitti pelin ajassa 19:57. Pelicans-valmentaja Tommi Niemelä haastoi osuman, mutta turhaan. Tuomio pysyi voimassa ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Toisessa erässä hallittu kaaos jatkui. Peli virtasi päästä päähän ja kumpikin maalivahti joutui venymään erinomaisiin torjuntoihin. Erän puolivälissä Kärpät onnistui nappaamaan johtoaseman takaisin, kun Jesse Puljujärvi ehti ensimmäisenä Mika Pyörälän aiheuttamaan reboundiin ja iski varmasti kauden neljännen maalinsa. Muutamaa minuuttia myöhemmin kotijoukkue juhli tasoitusta, mutta ilo osoittautui ennenaikaiseksi. Videotarkastus osoitti maalin korkeaksi mailaksi, ja lukemat 2-3 pysyivät taululla. Näistä numeroista lähdettiin kohti kolmatta erää.

Kolmannessa eräss pelinkuva pysyi ennallaan. Maalipaikkoja syntyi molemmissa päissä, ja ainakin kertaalleen tolpat pelastivat Kärppien maalia suojanneen Justus Annusen. Kärpät tuplasi johtonsa ajassa 53:29, kun Libor Sulak osui lähes samoilta luistimensijoilta, kuin eilen Helsingissä. Loppulukemat 2-5 syntyivät tyhjään maaliin Jesse Puljujärven lavasta.

Ottelun lehdistötilaisuus:

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina Kuopiossa, ja heti perään lauantaina kotikaukalossaan Oulussa. Lauantaina vieraaksi saapuu Turun Palloseura. Liput otteluun Ticketmasterista tai Ticketmasterin jälleenmyyntipisteistä.

Tutustu Oulun Energia Areenan poikkeusjärjestelyihin.