05.01.2021

Kärpät nappasi kaksi sarjapistettä rankkarivoitolla Mikkelin Jukureista. Kärpät nousi dramaattisesti tasoihin viime sekuntien maalilla ja lopulta Radek Koblizek ratkaisi lisäpisteen Ouluun.

Ottelun alussa Jukurit hyppäsi kuskin paikalle, ja erän avauspuoliskolla peli pyöri enimmäkseen Kärppien puolustusalueella. Taneli Ronkaisen rangaistusta seurannut alivoima selvitettiin erän puolivälissä kunnialla, ja sen jälkeen Kärppien pelikin alkoi löytää paremmin uomilleen. Ottelun avausmaali nähtiin ajassa 17:59, kun Juhamatti Aaltonen ja Cody Kunyk pelasivat kiekon Shaun Heshkalle, joka näki maalin alakulmassa kiekon mentävän raon. Tarkka rannelaukaus siniviivalta painui ohi Jukurit-vahti Sami Rajaniemen, ja Kärpät siirtyi 1-0 johtoon.

Toinen erä oli kokonaisuutena Kärpiltä vahvempi. Pitkät hyökkäykset johtivat maalipaikkoihin, mutta Rajaniemi ehti kiekon tielle peräti 12 kertaa erän aikana. Hyödyntämättä jäi myös Axel Rindellin rangaistusta seuraannut ylivoima. Toisessa erässä laukauksen kirjattiin Kärpille 22-11. Kärppien maalilla Patrik Rybar oli torjunut kahden erän jälkeen 15 laukausta.

Kolmannenssa erässä nähtiin Kärppien kannalta musta hetki, kun vierasjoukkue iski kaksi osumaa vain kahdeksan sekunnin sisään. Ensin osui Jesper Piitulainen ja heti perään Julius Vähätalo. Jukureille annettiin vielä mahdollisuus iskeä ylivoimalla lisämaaleja kahteen otteeseen, mutta Kärpät puolusti omaa maaliansa vimmatusti. Jussi Jokisen rangaistuksen päätyttyä Kärpillä oli vain alle kaksi minuuttia aikaa nousta tasoihin. Lopulta Jokinen itse oli mukana värkkäämässä tasoitusmaaliin, joka syntyi ajassa 59:46. Maalintekijäksi onnekkaasti syntyneeseen osumaan merkittiin kapteeni Mika Pyörälä.

Jatkoajalla osumaa ei nähty, joten lisäpisteen kohtalo ratkaistiin voittolaukauskisassa. Patrik Rybar pysäytti kaikki kolme Jukurien yritystä, ja Radek Koblizek ohitti Sami Rajaniemen komealla maalilla. Täten Kärpät nappasi kaksi pistettä Raksilan tiistai-illasta.