07.03.2020

Kärpät nousi päätöserässä kahden maalin takaa rinnalle, mutta KooKoo nappasi kaksi sarjapistettä Oulusta Vilmos Gallón jatkoaikamaalilla.

Ottelun alla Kärpät muisti Mika Pyörälää, joka nousi tiistaina Kärppien kaikkien aikojen tehokkaimmaksi Liigapelaajaksi ohi Jari Viuhkolan. Oulun Kärpät Oy:n toimitusjohtaja yhdessä Jari Viuhkolan kanssa luovutti Pyörälälle uuden soutuveneen.

Avauserä alkoi Kärppien kannalta murheellisesti, kun hyvä startti kääntyi KooKoon avausmaaliksi. Kim Strömberg pääsi laukomaan vieraat johtoon ajassa 2:54. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Juha-Pekka Haataja ja Matthew Caito. Kokonaisuutena avauserä oli Kärppien hallintaa, mutta KooKoo-vahti Henrik Haukeland oli hyvässä iskussa.

Peli sai erikoisen käänteen ajassa 12:27, kun tuomaristo passitti molemmat joukkueet pukusuojiin erätauon viettoon rikkoutuneen pleksin takia. Avauserä pelattiin loppuun täysimittaisen erätauon jälkeen, jonka jälkeen siirryttiin pienen tauon kautta toisen erän pariin.

Toinenkaan erä ei saanut maireaa aloitusta, kun KooKoo tuplasi johtonsa ajassa 22:34. Kimi Koivisto ohjasi Arttu Pellin laukauksen ohi Patrik Rybarin. Kokonaisuutena toinen erä oli vieraiden hallintaa, ja todellisille maalipaikoille Kärpät ei päässyt. Kärpät sai vastahyökkäyksistä aikaiseksi viisi laukausta Haukelandin maalia kohti, mutta KooKoo-puolustus piti kotijoukkueen pois parhailta laukaisusektoreilta. Kolmanteen erään lähdettiin KooKoon 0-2 johdossa.

Kolmannen erän alussa myös Kärpät sai maalihanansa auki, kun Juho Lammikko huudatti yli 6000-päistä kotiyleisöä ensimmäisen kerran. Jesse Puljujärvi karvasi kiekon KooKoo-puolustukselta ja Lammikko pääsi iskemään kauden 22. osumansa ajassa 40:10. KooKoo karkasi vielä kahden maalin karkumatkalle, kun Juha-Pekka Haataja iski uransa 101. ylivoimamaalin ajassa 44:51. Kärpät ei kuitenkaan tästä lannistunut.

Ensin Jussi Jokinen toi Kärpät maalin päähän vain parikymmentä sekuntia Haatajan osuman jälkeen, ja viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Miihkali Teppo iski uransa toisen maalin Kärppien paidassa. Juhamatti Aaltonen kirjautti syöttöpisteen kumpaankin osumaaan. Tasalukemat 3-3 pysyivät voimassa varsinaisen peliajan loppuun saakka, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika pääsi hieman yli puolivälinsä ennen illan ratkaisua. Tärkeän lisäpisteen kouvolalaisille ratkaisi unkarilaishyökkääjä Vilmos Galló, joka ohjasi kauden 14. osumansa Matthew Caiton laukauksesta. KooKoon päävalmentaja Jussi Ahokas oli ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa ylpeä omistaan.

Kolmas peli viikkoon ja sarjakärki vastassa. Eilen heikko peli ja bussissa matkustettu, niin olen ylpeä siitä miten joukkue puolusti ja heittäytyi. Kärpät tuli todella kovaa ja saivat tasoituksen lopussa, mutta joukkue piti itsensä kasassa. Me ehkä ansaittiin tänään ne pisteet.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner antoi vastustajalle kunniaa erinomaisesta ottelusta.

KooKoo oli tänään parempi. He sisuuntuivat eilisestä ja olivat hyvässä pudotuspelimoodissa. Kolmanteen erään meiltä vielä hieno nousu taistelemaan voitosta ja pisteistä, mutta tällä kertaa se ei riittänyt.