27.08.2021

Kärpät kärsi Nivalassa 1-3 tappion Vaasan Sportille. Atte Ohtamaa iski Kärppien ainoan osuman.

Ottelun avauserä oli pelillisesti tasaväkinen. Kärpille suotiin illan ensimmäinen erikoistilanne, kun Nicholas Canade komennettiin istumaan kaksiminuuttista huitomisesta. Kärppien ylivoima ei kuitenkaan löytänyt oikeita askelmerkkejä kohdalleen. Erän puolivälin jälkeen oli Sportin vuoro kokeilla, ja pian verkko heilui. Teemu Väyrynen kirjattiin maalintekijäksi erikoiseen osumaan. Maali jäi erän ainoaksi, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin 0-1 vierasjohdossa.

Toisen erän alkuminuuteilla nivalalaisyleisö sai aihetta juhlaan, kun oma poika Atte Ohtamaa heilutti maaliverkkoa. Kärppäkapteeni nousi viivasta ja ampui tarkan rannelaukauksen etukulmaan ohi Sport-vahti Rasmus Reijolan. Maaliin ei kirjattu syöttäjiä. Ilo oli lyhytaikaista, sillä puolitoista minuuttia myöhemmin soi toisessa päässä. Lari Heikkisen laukaus ohitti Stanislav Galimovin ajassa 25:07, ja Sport siirtyi jälleen johtoon. Lukemat 1-2 kantoivat toiselle erätauolle asti.

Kolmannen erän alussa Kärpät sai lisää kylmää vettä niskaan, kun Aaro Vidgren iski vaasalaisten illan kolmannen osuman. Shaun Heshkan syöttö tavoitti Vidgrenin erinomaiselta vetopaikalta, ja sähäkkä rannelaukaus kilahti tolpan kautta sisään. Kärppien kiri ei ottanut päätöserässä tuulta alleen, ja Sport vei voiton nimiinsä luvuin 1-3.

Kärppien harjoitusottelut jatkuvat viikon päästä, kun Kärpät isännöi Luleå HF:ää Oulun Energia Areenalla perjantaina 3.9. kello 17:30.