02.02.2021

Liigan kuumin joukkue KooKoo haki Oulusta kaksi pistettä, kun tiukka vääntö ratkesi vasta voittolaukauskisassa. Radek Koblizek iski Kärppien illan ainoan maalin.

Avauserä oli vierasjoukkueelta vahva. KooKoo rummutti peliä Kärppien päätyyn, ja slovakkivahti Patrik Rybar sai tehdä täyden päivätyön pitääkseen maalinsa puhtaana. 11 torjuntaa ensimmäisellä kaksikymppisellä tylsytti KooKoo-hyökkäyksen ensimmäisellä kaksikymppisellä. Kookoon Victor Brattström torjui neljä laukausta.

Toisessä erässä Kärpille tarjottiin mahdollisuutta ottaa peli hallintaansa, kun kotijoukkue pääsi jauhamaan ylivoimaa peräti kolme kertaa. Tulosta ei kuitenkaan syntynyt, vaikka ylivoima ajoittain löysi hyvin kuvioitaan. Laukaukset jäivät kuitenkin piippuun. Tasakentällisin toinen erä oli ensimmäistä tasaisempi.

Päätöserässä peli jatkui hyvin samanlaisena, kuin toisessakin erässä. Illan ensimmäinen osuma nähtiin erän puolivälissä, kun ykkösketjuun nostettu Radek Koblizek ampui Kärpät johtoon tulisella rannelaukauksella. Syöttöpisteet kirjattiin Mika Pyörälälle ja Cody Kunykille.

KooKoo nousi tasoihin pian Koblizekin osuman jälkeen. Tasoitusosuma syntyi vain pari minuuttia Kärppien onnistumisen jälkeen, kun Ahti Oksanen pääsi kokeilemaan rangaistuslaukausta. Napakka veto osui Rybarin varusteisiin, mutta lipui lopulta maaliin.

Jatkoaika oli maaliton, joten ratkaisu siirtyi voittolaukauskisaan. KooKoolta onnistuivat Christian Thomas ja Vilmos Galló, kun taas Kärppien ainokaisesta onnistumisesta vastasi Michal Kristof.

 

Kärppien pelit jatkuvat perjantaina Vaasassa, kun Kärpät kohtaa vierasottelussa Sportin.