28.12.2023

TPS – Kärpät 3-5

Yleisömäärä: 5458

Torstai-iltana Turun Gatorade Centerillä nähtiin varsin tapahtumarikas Liiga-ottelu, kun Kärpät ja TPS kohtasivat kolmannen kerran kuluvalla kaudella. Edelliset kaksi keskinäistä ottelua olivat maalin pelejä, joista ensimmäinen ratkesi voittolaukauskilpailun jälkeen Tepsille ja jälkimmäisessä turkulaiset veivät jaossa olleen lisäpisteen jatkoajalla. Joukkueiden joulukuinen kohtaaminen oli edeltäjiensä tapaan äärimmäisen tiukka kamppailu, mutta tällä kertaa se ratkesi varsinaisella peliajalla.

Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat maalinteossa. Avausmaali syntyi TPS-hyökkääjä Leevi Teissalan lavasta ajassa 04:13. Kärpät vastasi tähän pari peliminuuttia myöhemmin, kun Connor Bunnaman viimeisteli kauden viidennen osumansa Atte Ohtamaan ja Julius Junttilan syötöistä. Erän jälkimmäisellä puoliskolla oululaiset nappasivat johtoaseman. Tällä kertaa maalintekijänä operoi Junttila, syöttäjinä Martin Jandus ja Bunnaman.

1-2 olivat lukemat taululla, kun lähdettiin ottelun kakkoserään. Mukana Kärppien kolmannessa maalissa esiintyi jälleen Junttila, joka yhdessä Tommi Kivistön kanssa alusti maalipaikan Noel Gunlerille. Vain hetkeä myöhemmin Kärppiäkin urallaan edustanut hyökkääjä Jasper Lindsten kavensi lukemat kahteen-kolmeen. TPS:n toinen osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Ajassa 26:36 Kärppien Nick Ritchielle vihellettiin kahden minuutin rangaistus poikittaisesta mailasta. Kärppien kultakypärä Teemu Turunen otti roolia alivoimalla viemällä joukkueensa kahden maalin johtoasemaan. Syötön Turusen maaliin taiteili kapteeni Ohtamaa. Myös seuraavasta maalista vastasi kultakypärä – tällä kertaa TPS:n Markus Nurmi. Erän viimeisillä minuuteilla kaukalossa nähtiin välikohtaus, jonka seurauksena Ritchie passitettiin pukukoppiin väkivaltaisuudesta.

Oululaiset kestivät viiden minuutin rangaistuksen ilman takaiskuja. Kolmannessa erässä Kärppien puolustus ja maalivahti Tomi Karhunen seisoivat sitkeästi kotijoukkueen tasoitusyritysten tiellä, eikä Hunajata-kappaletta soitettu enää Gatorade Centerillä. Pelin viimeisillä minuuteilla TPS haki neljättä osumaansa ilman maalivahtia, mutta Kärppien nelosketju Marko Anttilan johdolla onnistui romuttamaan haaveet tasoituksesta iskemällä 3-5 osuman tyhjiin.

Ilta Turussa oli keltamustille varsin tuottoisa – kolme sarjapistettä, Turuselle 100. Liiga-maali ja Junttilalle täyteen 300 pistettä Liigassa!

Kärppien peliviikko huipentuu lauantaina Raksilassa Tampereen Tapparaa vastaan. Tapahtumassa kunnioitetaan puolustaja Markus Nutivaaran päättynyttä pelaajauraa. Peli starttaa poikkeuksellisesti jo kello 16:00. Liput lauantaille hankit näppärästi Ticketmasterista!