30.10.2021

SaiPa – Kärpät 1-3

Kärpät kohtasi lauantaina viikon kolmannessa ottelussaan SaiPan Lappeenrannassa. Ilta oli omistettu SaiPa-legenda Ville Koholle, jonka pelipaita nostettiin ottelutapahtuman alussa Kisapuiston jäähallin kattoon. Entisen hyökkääjän komeaa peliuraa juhlistettiin näyttävällä seremonialla, jota seurasi paikan päällä yli 4000 katsojaa.

Jo ennen ensimmäisen peliminuutin täyttymistä jäähyaition ovi avattiin ja boksiin luisteli kotijoukkueen puolustaja Hugo Rikkilä. Kärpät käytti ottelun ensimmäisen ylivoimansa tehokkaasti, kun vain hetkeä myöhemmin kapteeni Atte Ohtamaa täräytti illan avausmaalin. Syötöt tähän osumaan antoivat kultakypärä Saku Mäenalanen ja puolustajien pistepörssiä johtava Topi Niemelä. Tämän jälkeen erän aikana nähtiin vielä useampi kaksiminuuttinen, kun molemmat joukkueet pääsivät pariinkin otteeseen pyörittämään ylivoimakuvioitaan. Maalia näistä tilanteista ei kuitenkaan syntynyt ja Ohtamaan avausmaali jäi erän ainokaiseksi.

Toinen erä oli Kärppien osalta hyvin rikkonainen, sillä joukkue joutui turvautumaan alivoimaansa kolmeen otteeseen. Vierasjoukkue selvisi kuivin jaloin neljällä viittä vastaan, mutta aivan erän viimeisillä minuuteilla SaiPa tasoitti tasaviisikoin. Maalista vastasi nuori Hugo Rikkilä, joka tehtaili osuman entisen kärppäpelaaja Tino Metsävainion sekä Ville Vainikaisen syötöistä.

Ottelun päätöserään lähdettiin kutkuttavassa 1-1 tasatilanteessa. Kärpät onnistui kahdesti maalinteossa erän ensimmäisellä puoliskolla. Ensin ajassa 41:34 Topi Niemelä upotti kiekon SaiPan maaliverkkoon. Hyökkääjät Troy Bourke ja Petter Emanuelsson saalistivat itselleen syöttöpisteet tästä tilanteesta. Ottelun kolmas kärppämaali syntyi ensimmäisen tapaan ylivoimalla. Emanuelsson oli mukana tehtailemassa myös tätä osumaa, kun hän ketjutoveri Casey Wellmanin kanssa alusti hyökkääjä Ville Koivuselle maalipaikan, jonka nuori kärppäkasvatti hyödynsi kaunistamalla pelin loppulukemiksi 1-3.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon perjantaina. Tuolloin Raksilaan vieraaksi saapuu KalPa Kuopiosta.