20.01.2024

HPK – Kärpät 2-3 (VL)

Yleisömäärä: 3013

Kärppien peliviikko sisälsi kaksi vierasottelua HPK:ta vastaan. Joukkueet olivat ennen tätä viikonloppua kohdanneet kuluvalla kaudella kolmesti, ja näistä kohtaamisista Kärpät oli kairannut kolme täyden pistepotin voittoa. Perjantai-iltana keltamustat veivät jälleen kolme sarjapistettä hämeenlinnalaisten nenän edestä – tällä kertaa maalein 2-1. Neljä aikaisempaa keskinäistä vääntöä olivat osaltaan luoneet lisäjännitettä pelin sisällä, ja molempien joukkueiden taistelutahto välittyi hyvin myös katsomon puolelle. Vaikka kotiyleisö seisoi äänekkäästi ja vankkumatta omiensa takana, oli Pohjantähti Areenalle saapunut oululaisten iloksi myös iso joukko etäkärppiä! Tunnepitoinen lataus ja voittolaukauskilpailuun venynyt loppuratkaisu takasivat sen, että yleisö sai nauttia kiekkoviihteestä koko rahan edestä – niin katsomossa kuin TV:n ja radion välityksillä.

Toisin kuin edellisiltana, lauantain maalinteon aloitti kotijoukkue. Avauserän ensimmäisillä minuuteilla syntyneen maalin viimeisteli hyökkääjä Eetu Tuulola puolustaja Juuso Ketolan ja oululaisille tutun Aleksi Mustosen alustuksesta. Kärpät vastasi tähän muutamaa peliminuuttia myöhemmin, kun tulokaskauttaan pelaava Emil Pieniniemi pujotteli tiensä HPK-maalin kulmalle ja toimitti kiekon maaliin. Puolustajalle osuma oli Liiga-uran ensimmäinen, ja syöttöpisteet tähän ansaitsivat Arttu Alasiurua sekä Marko Anttila.

Toisen erän puolivälin hujakoilla kokenut HPK-puolustaja Juuso Hietanen vei joukkueensa 2-1 johtoon. Hietanen laukoi hyökkääjä Artturi Toivolan hyökkäyspään aloitusvoitosta kiekon kärppäverkkoon. Koska toisen kaksikymppisen aikana ei nähty enempää maaleja, lähdettiin ottelun kolmanteen erään Kärppien takaa-ajoasemasta.

Kolmanteen erään lähtiessä Kärpillä oli kuitenkin puolellaan ylivoima, joka tuotti tulosta ajassa 40:58. Tasoitusmaalia operoimassa olivat Atte Ohtamaa, Teemu Turunen ja Miika Koivisto.

Varsinaisen peliajan päätyttyä molemmilla joukkueilla oli plakkarissa kaksi tehtyä maalia ja yksi sarjapiste. Toisen jaossa olleen sarjapisteen kohtalo ei ratkennut jatkoajalla, vaan jännitys huipentui aina voittolaukauskisaan asti. Kärppien kultakypärä Turusen voittomaali ja Tomi Karhusen torjunnat hiljensivät lopulta HPK-yleisön, ja oululaisten matkaan lähti viikonlopulta yhteensä viisi sarjapistettä!