27.11.2021

Kärpät nappasi revanssin Raksilassa vierailleesta IFK:sta. Saku Mäenalanen iski tehot 2+2.

Ensimmäisen erän alussa HIFK oli joukkueista selvästi etevämpi. Kärppien heikonpuoleinen alku ei kuitenkaan kostautunut eiliseen tapaan vierasjoukkueen pyörityksestä huolimatta. Stanislav Galimov oli maalillaan erinomainen, ja muu joukkue helpotti venäläisvahdin työtä jämäkällä oman pään pelaamisella. Kärppien eilen yskähdellyt ylivoima sai mahdollisuuden erän puolivälin jälkeen, ja tällä kertaa tulosta syntyi. Saku Mäenalasen täydellisyyttä hiponut laukaus painui vastustamattomasti ohi HIFK-vahti Michael Garteigin. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Atte Ohtamaa ja Topi Niemelä. Ensimmäiselle tauolle siirryttiin Kärppien 1-0 johdossa.

Toisessa erässä vaikutti vahvasti siltä, että kova pelitahti ja matkustus olivat verottaneet enemmän polttoainetta HIFK:n kuin Kärppien tankista. Erän ainoaksi tilastomerkinnäksi lukuisista pitkistä hyökkäyksistä ja hyvistä maalipaikoista huolimatta jäi Aku Rädyn kaksiminuuttinen. Kärpät taisteli alivoiman esimerkillisesti. Erityisesti Juhamatti Aaltosen, Troy Bourken ja Petter Emanuelssonin muodostama kakkosketju oli erinomainen kiekon kanssa, ja kolmikko olikin lähellä ohittaa Garteigin useampaan kertaan. Lukemat 1-0 johdattivat joukkueet kuitenkin toisellekin erätauolle.

Heti kolmannen erän alussa alkoi tapahtua, ja tapahtumia riitti koko ottelun edestä. Saku Mäenalanen iski illan toisen osumansa ajassa 44:33, ja 59 sekuntia myöhemmin Eetu Koivistoinen rikkoi Galimovin nollan tuomalla joukkueensa maalin päähän. Tästä kaksi minuuttia eteenpäin, niin verkko heilui jälleen – tällä kertaa HIFK:n päässä. Mika Pyörälä viimeisteli näyttävän ylivoimaosuman Saku Mäenalasen ja Topi Niemelän esityöstä. Kärpät 3-1 johtoon.

Illan erikoisin tilanne nähtiin erän puolivälissä, kun HIFK:n Koivistoinen iski illan toisen osumansa. Videotarkastelua vaatineessa osumassa oli erikoista se, että päätuomari nosti jo kätensä pystyyn rangaistuksen merkiksi, kun IFK-hyökkääjä jyräsi yli Stanislav Galimovin. Koivistoinen iski tämän jälkeen kiekon maaliin, ja videoiden katselun jälkeen tuomio jäi voimaan, IFK nousi jälleen maalin päähän.

Kärpät ei tästä lannistunut. Joukkue puolusti säntillisesti ja iski kaksi kertaa tyhjään maaliin, kun IFK haki tasoitusta ilman maalivahtia. 4-2 osumasta vastasi Aku Räty ja 5-2 osumasta Jesse Koskenkorva.

Saku Mäenalanen kirjautti illan ottelussa hurjat tehot 2+2=4.

Kärpät nousi voiton myötä sarjataulukon kakkossijalle, pisteen päähän kärkipaikkaa miehittävästä KooKoosta.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon torstaina Turussa. Lauantaina 4.12. Kärpät isännöi Ässiä 1981-juhlaottelussa.