28.01.2020

Leijonat julkisti eilen poikien U17-, U18-, U20-, ja miesten A-maajoukkueet, jotka osallistuvat helmikuussa kansainvälisiin turnauksiin. Joukkueissa on mukana yhteensä 16 pelaajaa Kärpistä.

A-maajoukkue

A-maajoukkue aloittaa Ruotsin EHT-turnauksen 6. päivä helmikuuta. Leijonien joukkueeseen nimettiin yhteensä 19 pelaaja kotimaisesta Liigasta. Kärpistä mukana on hyökkääjä Julius Junttila. Lisäksi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kuuluu joukkueen valmennustiimiin. Katso joukkueen kokoonpano tästä.

 

 

U20-maajoukkue

U20-joukkueen mukana Kärppäpelaajia on lähes avauskentällisen verran. Berliinissä 4. – 7.2. pelattavaan viiden maan matkaavat puolustajat Samu Koskenkorva ja Santeri Yli-Suutala, sekä hyökkääjät Joona Kiviniemi, Petteri Puhakka ja Tuukka Tieksola. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuvat Ruotsi, Saksa, Sveitsi ja Tšekki. Katso joukkueen kokoonpano tästä.

Petteri Puhakka teki maajoukkuedebyyttinsä viime syksynä, kun U19-maajoukkue kohtasi Tšekin kolmessa harjoitusottelussa. Tehopisteitä nuorelle miehelle ei kirjattu, mutta omien sanojensa mukaan pelit menivät hyvin ja kokemus oli kaikin puolin positiivinen.

Viimeksi pelit menivät hyvin. Sain ehjän tapahtuman ja vastuu kasvoi peli peliltä. Mukava lähteä taas maajoukkueen mukaan, kun on jo nähnyt kerran minkälaista se meno siellä on.

Peli on kulkenut Nuorten SM-Liigassa mallikkaasti. Puhakka on joukkueensa toiseksi paras pistemies, edellään vain niin ikään maajoukkueen mukaan matkaava Tuukka Tieksola. 43 ottelussa joukkueensa paras maalintekijä Puhakka on nakutellut tehopisteet 24+22=46. Hyökkääjä toivookin, että pystyy viemään seurajoukkueesta tuttua peliään kansainvälisiin kaukaloihin. Puhakka kuitenkin tiedostaa, että peli muuttuu olennaisesti, kun puhutaan maajoukkuetapahtumista.

Petteri Puhakka on iskenyt Nuorten SM-Liigassa kuluvalla kaudella 24 maalia. Tuo määrä oikeuttaa koko sarjan maalipörssin jaettuun kolmossijaan.

 

Haluan pelata hyvän turnauksen ja totta kai parantaa viime kerrasta. Toivottavasti voin jatkaa samaan malliin mitä olen täällä Kärpissä pelannut. Suurin ero peleissä on siinä, että ne ovat paljon fyysisempiä, eli kaksinkamppailupelaamisessa pitää olla valmiimpi. Totta kai pelaajat ovat taitavampia ja pelin tempo on huomattavasti kovempi.

 

Joel Blomqvist on Nuorten SM-Liigan tilastokärki 93,4% torjuntaprosentillaan.

U18-maajoukkue

U18-joukkue kohtaa 5. – 9.2. pelattavassa viiden maan turnauksessa Ruotsin, Tšekin, USA:n ja Venäjän. Kärpistä turnaukseen matkaavat maalivahti Joel Blomqvist, puolustajat Viljami Juusola, Topi Niemelä ja Arttu Paaso, sekä hyökkääjät Samu Tuomaala ja Aatu Räty. Katso joukkueen kokoonpano tästä.

 

 

U17-maajoukkue

Myös U17-maajoukkue on vahvasti edustettu Kärppien osalta. Puolustaja Arttu Kuivas, sekä hyökkääjät Ville Koivunen, Viljami Marjala ja Otto Mykrä matkustavat Ufaan, Venäjälle 6. – 9.2. pelattavaan viiden maan turnaukseen. Kärppien A-nuorten maalivahtivalmentajana toimiva Roope Koistinen toimii joukkueen maalivahtivalmentajana. Katso joukkueen kokoonpano tästä.

Naisleijonat pelaavat Euro Hockey Tourin finaaliturnauksensa Ruotsin Eksjössä ja Tranåsissa 5. – 8.2. Tähän joukkueeseen ei valittu pelaajia Kärpistä.