19.03.2024

Kärppä Ladies lahjoittaa tempauksillaan keräämänsä varat, noin 27 000 euroa Oulun yliopistollisen sairaalan lasten tehon ja valvonnan yksikölle keskiviikkona 20.3. pudotuspelien ensimmäisessä kotiottelussa.

Liigajoukkueen pelaajien, valmennuksen ja henkilöstön puolisoista koostuva Kärppä Ladies on runkosarjan aikana järjestänyt otteluissa tempauksia, joista kertyneet varat lahjoitetaan lyhentämättömänä OYSin pienimpien potilaiden hoitoon. Varoja on kerätty myymällä joulukalentereita, retropelipaitoja ja suosittuja mysteerikiekkoja. Maaliskuun alussa 1 000 kiekkoa myytiin loppuun 37 minuutissa.

Tällä kaudella uutena osana tempauksia oli yhteistyö Paulaharjun koulun kanssa. Oppilaat piirsivät pelaajakuvia, jotka koottiin näyttelyksi marraskuun Halloween-teemaiseen otteluun.

“Teimme tälle kaudelle ennätyspotin. Hyväntekeväisyyskohteen rahallisen tukemisen lisäksi haluamme joka vuosi levittää tietoutta kohteestamme”,

kertovat liigapuolisoiden yhteisössä vetovastuuta kantavat Minna Kivimäki ja Ida Ohtamaa.

 

Hoitoa kriittisesti sairaille lapsille

OYS Lasten teho ja valvonta hoitaa 0–16-vuotiaita jatkuvaa valvontaa ja hoitoa tarvitsevia, kriittisesti sairaita potilaita koko pohjoisen Suomen alueelta.

“Teho-osaston pienimmät potilaat tulevat pääsääntöisesti OYS synnytyksestä tai alueen muista sairaaloista. Keskosuuden ja muiden vastasyntyneisyyskauden ongelmien lisäksi hoitoon tulon syitä ovat muun muassa infektiot, leikkaukset, neurologiset sairaudet, vaikeat aineenvaihduntasairaudet tai onnettomuudet”,

osastonhoitaja Maija Loukusa kertoo.

Kärppä Ladiesin yhteydenotto syksyllä yllätti iloisesti. Loukusan mukaan odottamatonta oli myös se, että yksikkö sai itse päättää varojen käytöstä.

“Meidän ei kauan tarvinnut miettiä. Meille tärkeää on pienten potilaiden ja heidän läheistensä viihtyvyys sekä henkilökunnan työhyvinvoinnin tukeminen. Varat käytetään näihin tarkoituksiin, ja niiden käytöstä sovitaan yhdessä henkilöstön kanssa.”

OYS Lasten teho ja valvonta muuttaa marraskuussa uuteen sairaalaan ja hankinnat tehdään uusiin tiloihin.

“Lahjoituksen suuruus on uskomaton, ja sen merkitystä on vaikeaa sanoin kuvailla. Teemme nopeasti vaihtuvissa tilanteissa paineen alla töitä. Työn luonteen takia työhyvinvoinnilla on iso merkitys, ja lahjoituksen turvin voimme sitä tukea”,

Maija Loukusa kiittää.

Hän iloitsee myös siitä, että Kärppä Ladies halusi nostaa yksikön työtä näkyviin.

“He arvostavat työtämme ja halusivat tuoda toimintaamme esiin laajemmalle yleisölle. Yhteistyö muun muassa videoiden tekemisenä oli hieno asia.”

Kärppä Ladies on järjestänyt hyväntekeväisyystempauksia kymmenen vuoden ajan. Niiden aikana varoja on kerätty yli 100 000 euroa erilaisiin kohteisiin. Kohde vaihtuu vuosittain.  Puolisoiden hyväntekeväisyystyö alkoi, kun Kukkoset palasivat NHL-reissultaan Kärppiin. Piritta Kukkonen ehdotti, että puolisot alkaisivat kerätä pohjoisamerikkalaisen tapaan varoja hyväntekeväisyyteen.

“Kärppä Ladies toimii nollabudjetilla, joten tempauksiin tarvitaan yhteistyökumppaneita: Heille kuuluu suuri kiitos onnistumisesta. Toimintamme on myös yksi tapa lisätä yhteisöllisyyttä pelaajien ja heidän perheidensä, kannattajien, seuran ja yhteistyökumppanien välillä”,

Ida Ohtamaa toteaa.

Lahjoitus luovutetaan OYS lasten teho- ja valvontaosastolle pudotuspelien ensimmäisessä kotiottelussa keskiviikkona 20.3., jolloin Kärppiä vastaan asettuu Jukurit.

 

Kirjoittanut: Hannele Lamusuo