04.08.2022

Kärpät jäädyttää seuraikoni Lasse Kukkosen pelinumeron 5. Entisen kärppäkapteenin paita nousee Oulun Energia Areenan kattoon lauantaina 8.10. ennen Kärpät – Jukurit -ottelua.

Paidannostoseremonia alkaa kello 15.30. Ottelu aloitetaan juhlallisuuksien jälkeen.

Kukkonen ehti menestyksekkäällä pelaajaurallaan saavuttaa useita SM- ja arvokisamitaleja. Kärpissä hän voitti neljä suomenmestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssia. Hän oli usean vuoden ajan yksi Suomen maajoukkueen tukipilareista ja voitti Leijonissa MM-kultaa, kaksi MM-hopeaa ja MM-pronssia. Puolustajan meriiteistä löytyy myös olympiahopea sekä olympiapronssi. Kärppien lisäksi Kukkonen on toiminut Leijonien kapteenistossa.

Numeron jäädyttäminen on suurin kunnianosoitus, jonka seura voi entiselle pelaajalleen osoittaa. Se, että numero 5 jäädytetään näin pian peliuran päättymisen jälkeen, kertoo paljon Kukkosen merkityksestä seuralle.

”Niinä vuosina, kun Lasse on pelannut täällä, menestys on ollut ihan huikeaa. Kapteenina hän on osoittanut vahvaa johtajuutta. Hän halusi huippuvuosinaan palata edustamaan Kärppiä, ja vielä pelaajauransa jälkeenkin hän haluaa tuoda omaa osaamistaan tänne. Kyllähän se kertoo rakkaudesta ja sitoutumisesta seuraa kohtaan”,

kommentoi Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen.

Entuudestaan Raksilan katosta löytyy neljän entisen pelaajan pelinumerot. Kukkosen numero 5 nousee Reijo Ruotsalaisen, Markku Kiimalaisen, Jari Viuhkolan sekä Ilkka Mikkolan rinnalle. Kaikilla näistä neljästä pelimiehestä on ollut iso rooli Kukkosen uralla.

Reksa ja Kimu ovat olleet omia idoleitani, joita olen itse käyny aikoinaan katsomassa hallilla. Lisäksi Kimu valmensi A-junioreissa ja auttoi minua matkalla edustusjoukkueeseen. Reksasta puolestaan oli valmentajana iso apu ensimmäisinä ammattilaisvuosinani. Lisäksi siellä on tietenkin pari hyvää ystävää, joiden kanssa on ollut kunnia pelata samassa joukkueessa. Molemmat ovat minua vähän vanhempia, ja heitä tulikin junnuna seurattua. Muistan, kun Ilua käytiin katsomassa Jäälin hallissa ja Pikua puolestaan täällä Oulussa, kun hän nousi jo nuorena divarijoukkueen matkaan”,

muistelee Kukkonen.

Kukkosen juhlailtaa vietetään lauantaina 8. lokakuuta, kun Kärpät pelaa kauden viidennen kotiottelunsa. Tuolloin vastaan asettuu yksi viime kauden kuumimmista joukkueista, Mikkelin Jukurit.

”Raksila ja Kärpät ovat olleet 80-luvulta asti iso osa elämääni. Paikalla tulee olemaan paljon niitä ihmisiä, ketkä ovat mahdollistaneet sen, että saan kokea tuollaisen hetken ja kunnian. Kaikennäköistä on tässä hallissa koettu joukkueena ja läheisten ihmisten kanssa, joten voisin kuvitella, että paljon tulee käytyä tunteita läpi yhden illan aikana.”

Kyseisenä juhlailtana Kärppiä vastaan asettuu Juhamatti Aaltosen tämänhetkinen joukkue. Kukkonen myöntää, ettei kyse ole sattumasta.

Juhis on yksi parhaista ystävistä, joita jääkiekko on minulle tarjonnut. Hienoa, että hän pääsee olemaan paikan päällä Raksilassa. Se on itselleni tärkeä asia. Lisäksi täytyy todeta, ettei tuollaisia läheisiä pelikavereita enää ihan hirveästi muissa Liiga-seuroissa enää pelaakaan. Melko moni, kenen kanssa olen aikanaan pelannut, on jo lopettanut peliuransa”,

Lasse naurahtaa.

Irtoliput huikeaan juhlailtaan löydät Ticketmasterista!