17.02.2022

Kärpät on solminut loppukauden kattavat sopimukset hyökkääjä Antti Kalapudaksen ja puolustaja Yegor Voronkovin kanssa. Kalapudaksen sopimus sisältää myös kauden 2022-2023. Lisäksi puolustaja Yegor Shekhovtsov vahvistaa Kärppien puolustusta viikonlopun vieraspelireissulla.  


ANTTI KALAPUDAS PALAA OULUUN

Kärpät on solminut kevääseen 2023 ulottuvan sopimuksen hyökkääjä Antti Kalapudaksen kanssa. Kalapudas siirtyy keltamustien vahvuuteen JYPistä, missä hän on kuluvalla kaudella ollut joukkueensa toiseksi kovin pistemies tehoin 5+22=27

25-vuotias keskushyökkääjä on saanut ensimmäiset kiekko-oppinsa Oulaisten Huimassa. Kaudella 2011-2012 hän siirtyi Ylivieskan Jääkarhuista edustamaan Kärppiä ollessaan 15-vuotias. Juniorivuosinaan ”Kalis” tahkoi Kärppien riveissä huimia tehopistelukemia kausi toisensa jälkeen. 2013–2014 hän oli Kärppien A-nuorten paras syöttäjä tehoilla 21+38=59 ja jakoi tuolloin joukkueensa sisäisen pistepörssin voiton Sebastian Ahon kanssa.

Kesäkuussa 2014 Kalapudas teki kolmivuotisen Liiga-sopimuksen Kärppiin, mutta pelasi tuolloin alkavan kauden lainalla Mestis-joukkue Kajaanin Hokissa. Miehen Liiga-debyytti nähtiin syksyllä 2015. Kauden 2016-2017 päätteeksi Kalapudas siirtyi kaksivuotisella sopimuksella Vaasan Sportiin, ja joulukuusta 2019 lähtien hän on edustanut JYPiä.

Kalapudas on alle 20-vuotiaiden maailmanmestari vuosimallia 2016.

“Hieno homma, että saatiin Antti takaisin kotiin. Ollaan koko ajan haettu hyökkäykseen vahvistusta ja nyt saatiin tuttu pelaaja, joka on tälläkin kaudella tehnyt hyvin tulosta Liigassa. Uskomme, että hän pystyy auttamaan joukkuetta tuloksenteossa kevään aikana. Oli äärimmäisen hienoa huomata, kun lähdettiin viemään sopimusprosessia eteenpäin, että Antti on innoissaan tästä ja haluaa todella tulla takaisin Kärppiin”,

iloitsee Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho.

Kalapudas myöntää, ettei syntynyttä sopimusta tarvinnut kauaa pohtia. Asiat etenivät lopulta hyvin nopealla aikataululla, ja Kalapudas nähdään Kärppien kokoonpanossa jo heti perjantain vierasottelussa KalPaa vastaan.

“Olen kiitollinen JYPille, että antoivat mahdollisuuden tähän siirtoon. Kärpissä on paljon entuudestaan tuttuja pelikavereita, mikä osaltaan varmasti helpottaa sisääntuloa. Innoissani odotan, että pääsen pukemaan jälleen kärppäpaidan ylleni.”

Viisi edellistä vuotta ovat Kalapudaksen mukaan kasvattaneet miestä henkisesti. Pelaajana Kalis kokee olevansa pääpiirteittäin samantyylinen kuin edellisen kerran Kärppiä edustaessaan keväällä 2017.

“Tietenkin kokemusta on tullut lisää ja kehitystä tapahtunut. Uskonkin tulevani parempana versiona takaisin. Vahvuuteni ovat hyökkäys- ja ylivoimapelaamisessa. Pyrin luomaan paikkoja sekä ketjukavereille että itselleni.”

 

PUOLUSTAJA YEGOR VORONKOV LOPPUKAUDEN SOPIMUKSELLA KÄRPPIIN

Puolustukseensa Kärpät on hankkinut loppukaudeksi 25-vuotiaan Yegor Voronkovin. Venäläispuolustaja on ammattilaisurallaan edustanut pääosin KHL-seura Vityaz Podolskia. Kuluvalla kaudella hän on pelannut 48 ottelua tehoin 0+7=7.

Kyseessä on hyvin liikkuva peruspuolustaja, joka on pelannut hyvässä roolissa omassa seurajoukkueessaan. Hän tuo tullessaan kokemusta, tasaisuutta ja varmuutta meidän pakistoon. Yegor pystyy pelaamaan isoja minuutteja ja sitä kautta auttamaan puolustusta”,

luonnehtii Aho uutta tulokasta.

 

YEGOR SHEKHOVTSOV VIIKONLOPUN MITTAISELLE LAINALLE

Kärpät saa viikonlopuksi apuja puolustajapulaansa Mestis-joukkue Imatran Ketterästä. Kyseessä on kuluvalta kaudelta tuttu mies, Yegor Shekhovtsov. ”Sheha” piipahti kolmen ottelun mittaisella lainakomennuksella Kärpissä helmikuun alussa. Tuolla reissulla hän ehti kirjauttaa Liiga-uransa ensimmäisen maalin vierasottelussa SaiPaa vastaan.

“Iso kiitos jälleen kerran Ketterälle avusta ja hyvästä yhteistyöstä”,

lähettää Aho terveisensä Imatralle.