21.08.2019

Oulun Kärppien alle 20-vuotiaista pelaajista koostuva joukkue matkaa tänään Venäjän Sotshiin osallistumaan vuosittain järjestettävään Junior Club World Cupiin. Turnauksen taso on haastava, sillä vastassa odottavat mestarijoukkueet Euroopasta sekä yhdistelmäjoukkueet Pohjois-Amerikasta.

Oulun Kärppien A-nuoret niitti menestystä viime kaudella, kun joukkue vei niin runkosarjan kuin myös pudotuspelien herruuden. Nyt joukkue valmistautuu päävalmentaja Ville Mäntymaan johdolla lähestyvään kauteen hallitsevana mestarina, mutta ennen sarjapelien alkua Kärpät käy kokeilemassa taitojaan olympiakaupungissa Sotshissa seurajoukkueiden huipputurnauksessa.

Sirius Junior Club World Cup on vuodesta 2011 alkaen järjestetty turnaus, minne kutsutaan alle 20-vuotiaiden sarjoissa mestaruuksia voittaneita seuroja tai sarjojen pelaajista koottuja yhdistelmäjoukkueita. Turnaus alkaa lohkovaiheella, josta kaksi parasta jatkavat välieriin. Lohkojen 3. ja 4. sijat pelaavat sijoitusottelun.

Tänä syksynä turnaukseen osallistuvat Kärppien lisäksi HC Lokomotiv Jaroslavl (Venäjä), Modo Hockey (Ruotsi), HC Ocelaři Třinec (Tšekki), HC Davos (Sveitsi), EC Red Bull Salzburg (Itävalta) sekä yhdistelmäjoukkueet NAHL:stä (Yhdysvallat) ja AJHL:stä (Kanada).

Kärpät on samassa lohkossa Třinecin, Salzburgin ja NAHL:n joukkueen kanssa. Kärppien päävalmentaja Ville Mäntymaa tiedostaa vastassa odottavan kovan testin, mutta näkee turnauksen olevan loistava avaus syksylle ja hyvä testi pelaajille.

“Kyllä tällainen mahdollisuus päästä noin kovaan turnaukseen motivoi pelaajia. Totta kai, se ykkösjuttu meillä on valmistautua runkosarjaan, mutta tämä antaa lisävirtaa, kun pelit eivät ole normaaleja harjoitusmatseja”, Mäntymaa kertoo.

A-nuorten joukkue on kokenut luonnollista muutosta kesän aikana, kun osa pelaajista on lähtenyt aikuisten sarjoihin pelaamaan ja tilalle on noussut uusia B-nuorista. Kaikki pelaajat eivät vielä tunne toisiaan hyvin, ja Mäntymaa toteaakin Junior World Cupin edistävän joukkueen yhteishenkeä entisestään.

“Turnaus on myös ryhmäytymisen kannalta hyvä kokemus, kun päästään reissaamaan ulkomaille yhdessä ja tutustumaan toisiimme.”

Turnaus avataan perjantaina ja Kärpät starttaa lohkovaiheensa seuraavana päivänä. Finaali pelataan 31.8.

Kärppien kauden avaus A-nuorten SM-liigassa viivästyy kisojen takia. Joukkue aloittaa kauden kotona HPK:n isäntänä 6. syyskuuta.

Sotshiin matkaavat pelaajat:

Maalivahdit:

Suutarinen Severi

Blomqvist Joel

Puolustajat:

Loponen Kalle

Koskenkorva Samu

Juusola Viljami

Vanttaja Olli

Paaso Arttu

Niskala Jaakko

Hyökkääjät:

Hyry Arttu

Tieksola Tuukka

Ruotsalainen Eetu

Moilanen Jesse

Puhakka Petteri

Hyvärinen Elias

Antti-Roiko Aleksi

Heikkala Ville

Järvitalo Tommi

Koskenkorva Jesse

Myllyaho Antti

Sedlak Zdenek

Räty Aatu

(Kuva: Jussi Määttä)