01.02.2020

Kärppien A-nuoret palkittiin perjantai-iltana Pohjois-Pohjanmaan Urheilugaalassa Vuoden joukkueena. Kyseistä Uno-palkintoa on jaettu vuodesta 1998 saakka.

Kärppien A-nuoret voittivat viime keväänä SM-kultaa. Viime syksynä Kärpät oli mukana seurajoukkueiden kutsuturnauksessa Venäjällä. Joukkue voitti Sotšissa pelatussa turnauksessa MM-pronssia.

Päävalmentaja Ville Mäntymaan mukaan palkinto otetaan vastaan nöyrin mielin.

Tämä on kunnianosoitus Oulun Kärppien ja lähiseurojen junioriputkelle, jonka päätepysäkkinä olemme U20-joukkueena. Kiitos kuuluu kaikille, jotka ovat tehneet ansioitunutta kasvatustyötä ja lajivalmennusta sieltä kiekkokoulusta asti kohti kilpavaihetta – niin kotijoukkoina kuin myös seuraihmisinä. Totta kai suurin kiitos kuuluu pelaajille, jotka tekevät tinkimätöntä työtä arjessa, ovat halukkaita kehittymään ja sitä kautta menemään urallaan eteenpäin. Juniorityön jatkuvuudesta kertoo se, että kevään mestaruusjoukkueen ja syksyn pronssijoukkueen vaihtuvuus oli noin puolet, eli lähteneiden tilalle nousi uusia, laadukkaasti valmennettuja pelaajia. Näin ollen voidaan todeta, että isona tekijänä taustalla on vahva yhteistyö Oulun Kärpät Ry:n ja Oy:n välillä, unohtamatta koko Pohjois-Suomen vaikutusta Kärppien pelaajatuotantoon.